top of page

Soukromí a nenáročná relaxační dovolená na resortu Fushifaru Maldives


Fushifaru Maldives, Lhaviyani atol, Maledivy, rodinná dovolená

Klient: Kristýna s rodinou; 2 dospělí a 2 děti (2 a 8 let)

Termín: Leden 2023

Lokalita: Romantický boutique resort Fushifaru Maldives na Lhaviyani atolu na Maledivách; plážová vilka Sunset Beach Villa


Kristýna nám napsala: "Dobrý den Lucko, moc zdravíme, děkuji za email a níže zpětná vazba z mé strany.


Letěla jsem nakonec půl cesty s Turkish v Business - bez problémů, příjemné, mohu doporučit, překvapilo mě, že letiště v Istanbulu je velké a gate pro let s Emirates byl daleko, tak ty 2 hodiny na přestup byly ok, ale na žádné dlouhé vysedávání. Let Emirates Dubaj - Male byl uplně plný, pokračovali do Colomba a byla extrémně studená klimatizace, jídlo ok, v porovnaní s Qatarem, který jsem využili na cestě zpět mi přišli Emirates horší. Výhoda Emirates je komunikace v češtině ohledně dalších požadavků na jejich lince, na Qatar lince nám řekli info, které bylo jiné než na přepážce, ale nic zásadního.


Co bylo moc příjemné byl přílet do Male a terminál hydroplánů - měli jsme lounge s dětským koutkem a terasou, takže pro děti bezva, ty zmatky ohledně odletu na Fushifaru jsem spolu probíraly - za to nemůžete a já jsem byla strašně ráda, že jsme nakonec do rezortu doletěli. Takže pozitivní zkušenost i přesto. Delegátka na letišti moc milá - skvělé, že tam byla.


Fushifaru - pro nás to byl přesně takový rezort, jaký jsme si přáli. Malý, málo lidí s pocitem soukromí a splnil naprosto naši představu o nenáročné relaxační dovolené s dětmi. Neskutečně všichni milý - od recepční, restaurace, úklid i kohokoli jsme potkali, všichni se usmívali tak, že jsme jim to věřili a byli moc příjemní. Bezva lokace naší vily na závětrné straně ostrova, takže pro děti ideální. Neměli jsem jediný problém se servisem - dokonce pro dceru tiskly úkoly. Dvakrát jsme využili doktora, jednou dceru kousl nějaký infikovaný hmyz a šíleně ji natekla noha a jednou si rozsekla palec, vše v pořádku, všichni velmi nápomocní. Co bych ráda vyzdvihla bylo jídlo. Bylo neskutečné, každý den jiné a výborné, výběr z ovoce, zeleniny, kvalitní ryby a masa. Skvělé snídaně ráno, Top vajíčka a palačinky. Dětem vždy někdo dal starší chleba, aby měli na krmení ryb. Moc milé. Myslím, že ta plná penze je skvělá, pohodlná. Další velké plus byla potápěčská báze, kterou vedl Pablo skvěle, takže i když jsme neviděli manty za kterými jsme tam jeli, měli jsme krásné ponory se žraloky a želvami.


Co bych možná úplně klientů neříkala, že je na ostrově house reef - jako on tam nějaký je, plus potopená houpačka a motorka atd.. ale pro někoho, kdo se třeba potápí a už toho dost viděl je ten reef opravdu maličký a nenadchne. Nevím, jaké to bylo dříve, protože nám tam jeden z personálu říkal, že ten reef byl minulý rok a 100 procent větší a že se to vše změnilo s proudy? tak nevím ...


Ještě jedna věc - když jsme byli v jiných drahých hotelech bylo moc příjemné, že se konaly nějaké eventy, které byly v rámci ceny hotelu - nemuseli jste platit zvlášť, třeba odpolední čaj s cookies, půjčení ploutví a šnorchlu atd.. tady mi přišlo, že kromě kanone a paddle boardu snad nic nebylo complimentary a vše se platilo extra a pro nás 4 krát i za 2 letého syna, který nic nesnědl... Večerní programy začínali 21:30 a to už na nás bylo pozdě.


Kids club - mají, mají i programy a malé hřiště- pro nás to bylo fajn, že děti měli nějakou změnu a paní se snažila, ale nebyl to jeden z "vymazlenějších" dětských klubů s zábavnějším programem jako je malování na obličej atd…, ale na hodinové zabavení dětí stačí, což zase stačilo nám a většinou tam tedy byly naše děti samy, i když na ostrově bylo dětí relativně hodně.


Super byla neformálnost rezortu - my neměli žabky za celou dobu snad ani jednou a i oblečení nemuselo být formální.


Tak, abych to shrnula - super rezort pro někoho, kdo hledá klidný rezort s relaxační, neformální atmosférou s vynikajícím jídle (opravdu za nás top) a skvělým servisem a potápěčskou bází, můžu jen a jen doporučit. Jak jsem psala do sms - pláže snad bělejší a jemnější být nemůžou a voda tyrkysovější také ne. A to i s dětmi, my neměli nikde pocit, že by děti nebyly vítané, ale naše děti jsou tedy dost tiché a bezproblémové. Ale určitě bych se to nebála doporučit někomu s dětmi.


Seznámili jsem se tam s jedněmi Slováky, kteří už byli po páté na Maledivách a jim se líbilo v jiných rezortech více, že ty ostrovy byly vetší a bylo tam více co dělat. My takovou zábavu nehledáme, naopak nevyhledáváme žádné animační programy a podobné, tak my jsme tu byli moc spokojení a zase bychom jeli na to stejné místo. Ale každý hledá něco jiného a něco jiného od dovolené očekává. Což jsme pochopila, že Maledivy mohou nabídnout.


Za vaše služby také 1, komunikace včasná a komplexní. Děkuji za vstřícnost v možnosti přesunutí termínu. Vždy rychle reakce od vás nebo kolegů. My bychom bez Vás měli velký problém něco vybrat, protože se tam člověk úplně neorientuje...


Tak jen děkuji za zorganizování krásné dovolené, na které budeme mít nádherné vzpomínky a rádi vašich služeb do budoucna využijeme."


Lucie aneb other way holiday odpovídá: " Dobrý den Kristýno, moc děkuji za perfektní feedback. Jsme opravdu moc rádi, že jste si Maledivy užili, a že se vám u nás líbilo.


K leteckým společnostem od doby Covidí škoda slov. Všichni zlobí. Je to opravdu každodenní boj. Ohledně dopravy na resort jste měli špatné štěstí. Společnosti Trans Maldivian Airways provozující hydroplány v tedn den vypadl systém a vše zadávali ručně, takže v tom byl pěkný chaos. Naštěstí vše dopadlo dobře a jako bonus jste měli zpestření v podobě stopu na jiném resortu a krátkou plavbičku rychlo lodí.


Jsem moc ráda, že to na last minute vůbec dopadlo, protože všechny dobré resorty těsně po Novém roce byly vyprodány. Měli jsme štěstí, že bylo volné alespoň Fushifaru.


S korálovými útesy je teď velký problém po celých Maledivách. Je jen pár míst, kde jsou živé korály. V roce 2016 bylo velké bělení korálů, příliš teplé moře, a skoro všude, až na pár výjimek, korály bohužel pochcípaly. Pomalu se to ale lepší, a od roku 2019 a 2020 už zase korály začínají růst. Příště na zajištění další perfektní dovči vlítneme dříve, abychom mohli najít takový resort, kde budou živé korály. Chce to vždy řešit plus mínus půl roku dopředu, aby byl dobrý výběr a nebylo vše vyprodané. Vím, že mnoho klientů s tím má problém kvůli práci, ale na posledních chvíli už nikdy nebývá na výběr.


Co se týká aktivit, v rámci plné penze, kterou jste měli, moc žádné aktivity v balíčku nejsou na žádném resortu na Maledivách. Odpolední svačinky, cookies a více aktivit je vždy pouze v rámci All Inclusive, což ale např. opravdu drahé 5* nemají.


Dress code na resortech na Maledivách miluji. Já osobně žabky nosím jenom ve městě, jinak vůbec.


Ještě jednou moc děkuji, za využití našich služeb a budeme se moc těšit i na příště. Ať se daří."

bottom of page