top of page

Úžasná dovolená na Fulhadhoo na Goidhoo atolu na Maledivách a v penzionu Village Hideaways


Village Hideaways, Fulhahdhoo, Maledivy

Klient: Krystyna s rodinou (2 děti; 14 a 16 let)

Termín: Únor 2021

Lokalita: Penzion Village Hideaways na obydleném ostrově Fulhadhoo na Goidhoo atolu / Baa atolu na Maledivách

Krystyna nám napsala: "Dobrý den Lucie, jak zhodnotit naši dovolenou? Jedním slovem ÚŽASNÁ, i když bylo pár drobných nepodstatných ale.


Co se týče ubytování a jeho okolí, moře a klidu, byl to prostě ráj na Zemi.


Ubytování opravdu luxusní, čisté, moderní, úklidy pokojů probíhaly třeba i 2x denně, pokaždé výměna ručníků a časté povlíkání postelí :-). Majitel Hardy jako i další zaměstnanci byli velice přátelští, snažili se nám vyhovět ve všem, co jsme si vzpomněli.


Na pláži i v moři jsme byli sami, což bylo pro nás jako balzám na duši. Jen my a naše děti. Bomba.


Trochu jsme byli překvapeni z pojetí plné penze - měli 2 jídelní lístky:

- jeden na všechny snídaně, ze kterých jsme si mohli vybrat jen 4 položky, více opravdu ne, když jsme omylem zaškrtli položek 5, už jsme byli dotázáni, kterou z nich zrušíme. Po pár dnech jsme se jim snažili vysvětlit, že opravdu nebazírujeme na západním pojetí snídaně a že bychom rádi ochutnali snídani místní, třeba chapati a mashuni. Naštěstí pochopili, takže jsme si už pak zbytek pobytu užívali snídaně lokální :-).

- druhý jídelní lístek byl stejný jak pro všechny obědy tak i večeře, celkem 8 jídel, takže jsme jedli stejná jídla pořád dokola. Když jsme chtěli navíc polévku nebo salát, už jsme si to museli zaplatit za cenu z Menu, ale zvykli jsme si. Asi 3x jsme měli k večeři barbecue z ryb, které nachytaly naše děti a to se pak zase stoly prohýbaly spoustou dobrot, které jsme ani nezvládli sníst.

Ale brali jsme to tak, že oni neměli vlastně ani kdy si to pořádně vyzkoušet a zjistit, co klienti chtějí, protože měli oteřevno zatím jen pár dnů. Až se to rozjede, určitě se všechno naučí a pojede to jako na drátkách-podávání jídel i obsluha. Pánové v obsluze byli takoví trochu nemotorní a nervozní, ale velmi ochotní a už po těch 10 dnech bylo na nich vidět velké zlepšení :-)


Dovolenou velmi pozvedl zaměstnanec hotelu Alho - pravá ruka Hardyho - ten byl úžasný a věnoval se nám celou dobu pobytu. Vymýšlel nám různé výlety, s dětma jezdil rybařit, šnorchlovat, každý večer za námi přišel a povídali jsme si o životě na Maledivách. Tento člověk dal naší dovolené úplně jiný rozměr.


Trochu problém byl s wi-fi zdarma v recepci. Jelikož máme děti školou povinné, braly sebou tablety na online výuku s tím, že budou čerpat wi-fi z recepce. Po 2 dnech wifi vypla a když jsme zjišťovali, co se stalo, zjistili jsme, že Hardy koupil předplacenou kartu na určitý objem dat, což nám nesdělil, a děti to online výukou pomohly rychleji vyčerpat. Domluvili jsme se tedy, že si další data na výuku zaplatíme ze svého, v čemž nám byl zase nápomocný Hardy, který nám v Male koupil turistickou kartu s daty. Nicméně, i když pak opět dobil i wifi v recepci, po dalších 2 dnech byly data zase vyčerpány. Tentokrát za to naše děti už ale nemohly :-)


Ptala jste se na delegáta, to byl asi omyl v dotazu, protože jestli tím delegátem nebyl Alho, tak se jiný delegát opravdu neukázal :-)


Ráda bych ještě pochválila skvěle zorganizované odběry PCR testů před odjezdem. Vše běželo jako na drátkách. Hardy byl ochoten nám vytisknout veškeré dokumenty, o které jsme požádali.


Děkujeme tedy za zprostředkování tohoto úžasného exotického zážitku a útěku z tohoto bláznivého covidového světa do Ráje. Zážitky z ostrova Fulhadhoo jsou opravdu silné a jen tak nezmizí. Krystyna"


Lucie aneb other way holiday odpovídá: "Dobrý den Krystyno, moc děkuji za detailní recenzi. Jsem ráda, že se vám všem na Fulhadhoo líbilo. Plnou penzi má každý penzion nebo hotel na lokálním obydleném ostrově pojatou jinak, to bohužel nijak nemůžeme ovlivnit. Bohužel ne na všech ostrovech se nachází bistra nebo "restaurace". Vzhledem k tomu, že se v covidové době cestuje spíše na resorty než na obydleném ostrovy a cestovní ruch se na obydlených ostrovech zotavuje velmi pomalu, především na těch, které jsou méně turistické, s tím nějakým ALE se musí počítat. Vždy avizuji dopředu, že je lepší pořídit si vlastní sim kartu a na wifi se nespoléhat. Speciálně na obydlených ostrovech. Ano, dotaz na delegáte delegát byl položen omylem. Delegáti jsou součástí dovolené na resortech. Ještě jednou moc děkujeme za využití našich služeb a přejeme, ať se daří."

bottom of page