top of page

Úžasná a nezapomenutelná dovolená na Adaaran Select Meedhupparu na Raa atolu na Maledivách


Resort Adaaran Select Meedhupparu na Raa atolu na Maledivách. Zmrzlina, rybolov, kokos a narozeninová výzdoba.

Klient: David a Bohu

Termín: Září 2023

Lokalita: Deluxe Jacuzzi Beach Villa na resortu Adaaran Select Meedhupparu na Raa atolu na Maledivách; Premium All Inclusive

Tomáš nám napsal: "Dobrý večer Lucie, tak po návratu zpět do minulosti (časový posun o 4hod zpět), Vám chceme sdělit pár postřehů z úžasné dovolené, na které máte velký podíl Vy a celý team OWH. Pokud bych měl dovolenou shrnout do jediné věty, byla by složena jen ze samých superlativů a pochval.


Chci se ale s Vámi, s OWH a ostatními klienty podělit podrobněji o naše nezapomenutelné zážitky. Začnu hned tím, jak jste nám zachránila dovolenou a vynaložené finance. Dva dny před zaplacením zamluveného zájezdu na Maledivy přes jednu nejmenovanou cestovku, co se tváří jako česká, ale patří Polákům, jsem na netu narazil na stránky OWH. A tady přišel šok, kdy jsem vybraný romantický resort nalezl v nedoporučovaných, jelikož leží hned vedle maledivské skládky odpadků – úplná idylka krásné dovolené.


Paní Lucka byla okamžitě ochotná k telefonické konzultaci, a já po chvíli hned věděl, že už jsme v dobrých rukou „krále Miroslava“. Pak už vše šlo jak po másle, zjištění jaké máme představy a požadavky, zaslání nabídek resortů dle těchto představ, rezervace, kalkulace, voucher … a už jsme letěli. Teda ještě před odletem jsme byli zahrnuti množstvím informací, rad a tipů. Počínaje od toho, co vše si zabalit do jednotlivých zavazadel, přes podrobný popis jak vše bude probíhat od příjezdu až po odjezd, doporučení na výběr letecké společnosti atd. atd. …. všechny tyto informace nám strašně moc pomohli – děkujeme za ně.


Cesta na Maledivy byla zdlouhavá, ale díky doporučeným Qatar Airways pohodlná. Let byl s přestupem v Doha, kde si člověk trochu odpočinul z dlouhého sezení a protáhl se. Manželka letěla poprvé v životě a i tak si oba lety užila. Po příletu do Male nás dle instrukcí očekával delegát pan Michael, a že si chudák počkal, jelikož trvalo asi hodinu než nám přivezli kufry. I tak byl příjemný a zase vše šlo jak na drátkách. Odvedl nás k odbavení hydroplánů, zařídil odbavení zavazadel, mezitím jsem zmínil, že bych rád koupil místní SIM kartu, tak mne zavedl ke stánku kde ji prodávali, vyzvedl a předal nám naše letenky a posadil do odvozového autobusu. No prostě než jsme se nadáli, byli jsme v lounge a čekali na odlet na resort. Tady bych ještě zmínil, že nabídka dopravy na resort byla v informacích od OWH, a přepravu hydroplánem jsem si vybral právě z důvodu rychlejšího docestování na resort, což po dlouhém letu přišlo vhod – všem doporučuji.


A hurá, po cca celém dni cestování jsme usedli v recepci resortu, kde nás mile přivítali úsměvem i welcom drinkem. Týdenní pobyt na resortu byl jak sen. Ubytování v plážové vile s jacuzzi nemělo chybu. Pokojová služba nám 2x denně uklízela a stlala, doplňovala bar v ledničce, který byl taková bezedná studna, láhve s čerstvou pitnou vodou nikdy nezůstaly prázdné, koupelna neustále jak z alabastru. Všechny chci varovat před jednou velkou pastí – úžasně velká, čisťounká a měkká postel – hrozí vysoké riziko, že vás spolkne, a celou dovolenou nepustí.


Co se týče jídla a občerstvení, v resortu bylo na výběr z několika restaurací, některé z nich jsme si vyzkoušeli a nakonec zůstali věrní hlavní restauraci Jaafaiy. Ani jednou se nestalo, že by jsme si nedokázali vybrat z pestré nabídky jídel, ovoce a zeleniny. Naopak jsme museli jíst a ochutnávat s opatrností, abychom z dovolené neodjížděli s mnoha kily navíc. Jídlo bylo vynikající, zelenina a ovoce čerstvé, my jsme ujížděli především na melounech, dračím ovoci a domácích minibanáncích. Pitný režim nám zajišťovalo několik barů, díky All inclusive teplé i studené nápoje, drinky a moktejly bez omezení, no prostě žádná sahara. A pokud jste chtěli něco opravdu exotického, za menší příplatek Coconut drink – úžasné pitíčko přímo z kokosu. Jo a jeden tajný tip od manželky – neomezený přísun a velký výběr druhů zmrzliny.


Kvůli jídlu a pití jsme ale na Maledivy nepřijeli. Hlavně jsme se těšili na bílý písek na plážích, blankytně modré moře plné živé i neživé krásy, a s tím spojené hodiny šnorchlování. Na tuto činnost jsme se těšili nejvíce a proto jsme přijeli vybaveni. A i kdyby ne,dalo se tu vše bezplatně zapůjčit. Jakou krásu jsme viděli pod hladinou, pár metrů od pláže, to se ani nedá popsat. Rozmanitost a barevnost rybiček, korálů, hvězdic, všemožných mořských potvůrek - prostě krása. Pokud mne zrak neklamal, viděl jsem i velkou vodní želvu, malého žraloka a mantu obrovskou. A kdyby něco – bydlí tu i Nemo. A když už nás pohupování na mořských vlnách k večeru unavilo, následoval přesun do bazénu a vodního baru na drink. Ale i takové ležení na plážovových lehátkách pod palmami mělo své kouzlo.


Co bychom ještě z aktivit v resortu chtěli doporučit jsou výlety – exkurze. V ceně pobytu jsme měli dva. První výlet za západem sluníčka byla nádherná romantická plavba, ze které máme krom krásného zážitku i nádherné fotografie. Druhý výlet byl za delfíny, bohužel tento nedopadl, jelikož nepřálo počasí a byli docela vlny, delfíni se nedostavili a tak jsme žádné neviděli. Za tento výlet si zaslouží pochvalu manželka, která vydržela dvě hodiny plavby ve vlnách, ačkoliv lodě vůbec nemusí, hrdinka. Další dva výlety jsme si zakoupili. První byl na nedaleký obydlený ostrov. Byli jsme moc zvědaví jak žijí místní lidé, na jejich městečko Meedhoo. Pozoruhodné, výlet se nám moc líbil. A poslední výlet byl Fishing and cooking trip. V podstatě šlo o přežití, kdo si neulovil rybu, umřel hlady. Opět nemohu než doporučit, skvělý zážitek, ale rybář ze mne nebude.


Po celou dobu pobytu jsme snad nepotkali negativního člověka z řad personálu, všichni usměvaví, vstřícní a pozorní. Pokud jsme narazili na nějaký problém, požádali jsme a bylo po problému. Vyřešeno hned, i když jsme byli od OWH upozornění na trpělivost ohledně „maledivské rychlosti“. Dokonce si nás oblíbil i „číšník“ v restauraci a jak nás viděl přicházet, hned nám připravil stůl a donesl oblíbené pití. Bylo to velmi milé. Na fishing tripu jsme se seznámili s kuchařem, který nás potom vždy po příchodu do restaurace vítal a nabízel to nejlepší co připravil. Pěkně jsme si popovídali i s recepčním, co měl na starost výlety a doprovázel nás na nich. Tímto ho chceme pozdravit a popřát jemu, jeho ženě i dvouletému synkovi ať se jim v té dálce moc dobře daří. Hmm, ještě jedna perlička. Jestlipak víte, kam jezdí maledivci na dovolenou, když nejluxusnější místo jsou Maledivy? My jsme se zeptali, my to víme . A pokud náhodou v době pobytu v resortu budete mít narozeniny, netajte se s tím, uveďte to do formuláře při check-in, budete velmi mile překvapeni – viz foto.


Bohužel všechno jednou končí, tak i my jsme jedno odpoledne seděli se zabalenýmy zavazadly na recepci a čekali na odlet z resortu. Co psát o odjezdu z nejúžasnější dovolené ? Máme spoustu krásných zážitků, suvenýrů co jsme si v resortu nakoupili, fotek a videí. Snad jen opět pochválit skvělou organizaci odjezdu, od naplánování odletu z resortu tak, abychom stihli let z Male. Na letišti v Male nás překvapil delegát pan Michael, který nás očekával. Provedl nás letištěm, ukázal kde je check-in, kdy odbavení začne a usadil nás do kavárny. Oba lety směrem domů byli bezproblémové, unaveni jsme je skoro celé prospali. Trošku se nás snažili rozhodit na letišti ve Vídni, když nám jeden fungl nový kufr vrátili s uraženým kolečkem, ale maj smůlu, naši skvělou náladu z úžasné dovolené nám neseberou.


Závěrem snad jen znovu velké díky a díky paní Lucii a jejímu teamu z OWH za splnění snu v podobě této krásné, nezapomenutelné dovolené. Vše fungovalo a bylo perfektně zorganizováno tak, abychom měli co nejméně starostí a jen samé radosti. DĚKUJEME.


P.S. ukradeno z jiné recenze: Zakoupili jsme si prasátko a začínáme šetřit, chceme zase do ráje. A jedině s OWH a paní Lucií. Všem vás doporučujeme a doporučovat budeme."


Lucie aneb other way holiday odpovídá: "Dobrý den Davide a Bohu, moc vám děkuji za opravdu nádhernou a skvěle napsanou recenzi. Moc mě potěšila a pobavila. Jsem moc ráda, že se ještě dnes najdou lidé, z nichž srší humor a dobrá nálada. Za celé OWH jsme moc rádi, že se vám na Maledivách líbilo. Bude nám velkým potěšením pro vás připravit dovču i v budoucnu. Přejeme moc, ať se daří a zdraví slouží v rámci možností."

bottom of page