top of page

Svatební cesta na resortu Adaaran Select Meedhupparu na Raa atolu na Maledivách


Adaaran Select Meedhupparu, Raa atol, Maledivy, pivo, ostrov, mapa

Klient: Michaela a Radek

Termín: Březen 2023

Lokalita: Sunset Beach Villa na resortu Adaaran Select Meedhupparu na Raa atolu na Maledivách

Tomáš nám napsal: "Dobrý den, Lucie, omlouvám se za pozdní zpětnou vazbu, ale níže zasílám. 🙂


My jsme si dovolenou opravdu moc užili, splnili jsme si svůj sen o svatební cestě.

      

Nejdříve bych velice chtěla poděkovat za organizaci z vaší strany. Všichni kolegové, kterým jsem kdy napsala, reagovali či odpověděli velice rychle na všechny dotazy. Vaše instrukce a rady pro cestující jsou opravdu skvělé. Možná k nim připojíte i nějaké další, které napíši ve svém e-mailu. Radami od vás jsme se řídili od balení po příjezd domu a vyplatilo se.

      

Jediný, kdo nebyl úplně milý byl člověk, který na nás čekal na letišti. Nepotkali jsme se na první dobrou, až po té, co jsme si (dle vašich instrukcí) koupil simku a zavolali jsme mu. Po převzetí instrukcí k dalšímu letu, se trochu uklidnil a nálada se mu zlepšila. My jsme ho u východu neviděli, chvíli jsme ho hledali, ale pak jsme šli rychle koupit simku, abychom se s ním spojili. Když k nám přišel, téměř nám vynadal, ukázal nám černý display, na kterém byly napsány naše jména bíle, což po pravdě zapadlo mezi ostatními delegáty, kteří měli výraznější cedule se jmény.


Tady se dostáváme k prvnímu budu, o kterém se domnívám, že by bylo fajn jej sdělit cestujícím. Po letu z Prahy do Dubaje a z Dubaje do Male je člověk dost unavený (to asi znáte), nás ještě čekaly další dvě hodiny na letišti v Male, pak let cca 20 minut a následně další cesta lodí, o které po té dlouhé cestě doufáte, že bude krátká. V našem případě to však bylo dalších 45 minut. 🙁 Sice to byla speed boat, ale i tak tyto informace by se měl cestující vědět. Byli jsme na cestě cca 24 hodin, a to si myslím, že může být pro někoho velmi vyčerpávající, i pro nás bylo.


Ostrov byl opravdu krásný, pokoje moc příjemné, velmi čisté, úklid 2x denně, doplnění vody každý den (místní). Pokoj Sunset jsme si schválně připláceli, ten náš však nebyl na západ nasměrovaný, takže jsme západ slunce nikdy z pokoje neviděli. To nám bylo docela líto, jelikož jsme si za Sunset záměrně připláceli. Domky jsou rozmístěny v půlkruhu a pokud dostanete pokoj v části půlkruhu, kde jsme byli my, nemůžete západ spatřit. Ve svém popisu tedy resort klame. Co narušovalo jinak klidný pobyt, byla klimatizace vedlejšího domku, která je umístěna přesně v místě, kde měl náš domek sezení a ležení, takže pokud jsme neměli sluchátka, museli jsme poslouchat nepříjemný zvuk z klimatizace. Domky, které jsou umístěny na úplném kraji půlkruhu, či v poloze blíž k vodě, vždy jeden z dvojdomku, má lepší polohu, nemá sezení u klimatizace. Co je velkou výhodou západní strany ostrova, že je vzdálenější od večerního baru, takže večer nejste rušeni noční zábavou.

      

Na "naší" straně ostrova bylo krásně moře po našem příjezdu, a ještě několik dní poté, ale asi pátý den se něco změnilo a moře bylo plné trávy a řas a voda nebyla zcela průzračná. Co bylo však úžasné, že se tam několikrát za den projížděli malí žraloci, plavali vedle nohy. Úžasný zážitek. My jsme si na ostrově půjčili šnorchlovací náčiní (určitě to hodně lidem připomínejte!), neměli jsme tušení, jaké krásy pod vodou tu můžeme vidět. Až nás mrzelo, že jsme si nepřivezli svoje šnorchlovací brýle sebou, také nás mrzelo, že jsme si nepořídili fotoaparát pod vodu, nebo alespoň něco jako sáček na telefon, se kterým bychom mohli fotit pod vodou. To bych určitě do vašeho seznamu přidala nebo více zdůraznila, že klienti některých resortů nemusí za podmořskými krásami nikam dojíždět a mohou si je užít u ostrova. My jsme zbytek pobytu strávili na hlavní pláži u jídelny, kde byla nádherná voda a kde jsme šnorchlovali každý den. Bylo to opravdu úžasné. Bylo úplně neuvěřitelné, že na ostrově bylo hodně lidí, ale nám se stávalo, že jsme byli na pláži a někdy i ve vodě úplně sami.


Na ostrově je hlavní restaurace, kde je každý večer jiná kuchyně. Vždy zde najdete mnoho druhů kari a jiné indické kuchyně, ale jinak tu vařili asijskou, italskou atd. Je tu ještě jedna restaurace, která je menší a vaří tu obdobné jídlo, jen tam chodí méně lidí, a tak tam u snídaně například nestojíte 15 minut na kávu, což se ve velké jídelně občas stávalo. 🙁 Na ostrově je dále několik dalších barů, kde, pokud máte all inclusive, si můžete dát co chcete i další jídlo během dne, jeden z barů má otevřeno dokonce 24 hodin. Pivo, dle slov mého manžela je velmi slabé, ale pít se dá. Ostatní nápoje byly velmi chutné.


Já osobně jsem neměla velký problém s vysokou vlhkostí, ale v noci jsme se i přes klimatizaci moc nevyspali. Chápu, že se na takovou vlhkost nedá připravit žádnými radami, že se to musí asi zažít, ale pro nás těch 7 nocí bylo tak akorát.


Resort nabízí několik atrakcí či výletů, pro ty, kteří mají all inclusive i dvě atrakce zdarma, výlet za delfíny, které jsme však bohužel neviděli a docela by mě zajímalo, jestli je někdy někdo viděl a druhý výlet lodí byl na západ slunce. Na tomto výletě jsme měli více štěstí a viděli jsme krásný západ slunce. Ostatní atrakce si můžete samozřejmě koupit, jen ceny jsou opravdu hodně vysoké až nesmyslné. My jsme si dopřálo skvělou masáž a vyjížďku na skútru.


Většinu letů jsme absolvovali s Emirates, lety s nimi byly úžasné, a to včetně jídla. Mě bylo při zpátečním letu z Male velmi špatně, posádka se o mě neuvěřitelně starala. Zpáteční cestu jsme si rozdělili a zůstali pár dní v Dubaji a dobře jsme udělali, že jsme neabsolvovali zase 24hodinovou cestu. Cesta z ostrova na přestupní letiště pro mě byla noční můra, jeli jsme ve tmě rychlo-lodí a jelikož hodně foukal vítr, vlny byly velké, a tak to celou cestu házelo. To však nikdo neovlivní. 🙂


Určitě vaši cestovní kancelář doporučím, když budu mít komu. 🙂 Budete-li chtít, můžete naši zpětnou vazbu sdílet na svých webových stránkách. My jsme si dovolenou moc užili. Nejvíce bych vyzdvihla šnorchlování, nám se podařilo potkat i želvu a chůze se žralokem, viz foto.


My moc děkujeme za všechny rady a doporučení, která nám pomohla při cestování. Ať se vám daří a máte spoustu spokojených cestovatelů."


Lucie aneb other way holiday odpovídá: "Dobrý den Michaelo, moc děkuji za velice detailní recenzi. Jsem ráda, že jste s našimi službami byli spokojeni.


Dovolím si vysvětlení k vámi zmíněným negativům níže.


Letiště je poměrně stresové, zvláště nyní, když na Maledivy létá čím dál více turistů a delegáti mají více příletů najednou. Tím samozřejmě neomlouvám rozmrzelé chování delegáta, který je náš externí kolega. Řádně naší partnerské cestovce vyčiním, že byl rozmrzelý.


V nabídce od nás bylo možné připlatit si za hydroplán, který letí přímo na resort a vyhnout se tak čekání na vnitrostátní let a další dopravě rychlo lodí. Vždy je něco za něco. O dopravě na resort je psáno také u nabídek. Jak se odvíjí doprava dále bohužel není v našich rukou. Kompletní doprava se na Maledivách řídí operativně. Děje se tak již od samého začátku vzniku cestovního ruchu na Maledivách a bude se tak dít i dál. Každá destinace funguje trošku jinak. O dopravě a vnitrostátních letech a dalšího čekání máme podrobně napsáno na našem webu.


V případě, že není klient spokojen s vilkou, kterou mu resort přidělil, může na recepci požádat o výměnu. Pokud má resort vilku v zaplacené kategorii k dispozici, vyhoví. Rovněž je možné kontaktovat našeho delegáta nebo nás. Za polohu v dané kategorii bohužel nese odpovědnost resort. Na 100 % nikdo nemůže přesné číslo vilky potvrdit. Občas v požadavku vyhoví, občas ne. Takhle Maledivy fungují, a takhle to říkáme i našim klientům.


Pokud jste byli rušeni klimatizací, rovněž bylo možné na recepci požádat o výměnu vilky. Nebo kontaktovat delegáta nebo nás.


V případě, že klient letí na Maledivy, předpokládá se, že si s sebou bere šnorchlovací vybavení vč. podvodního fotoaparátu. 99 % klientů na Maledivy letí právě kvůli šnorchlování či potápění. Mnoho klientů mi řeklo, předem se omlouvám za ten výraz, ale už mi to opravdu řeklo hodně lidí, že s nimi mluvím jako s úplnými negramoty, a že posíláme informace, které jsou absolutně jasné i dítěti ze základky, jako právě seznam, co si sbalit s sebou a další detailní informace. Už delší dobu přemýšlím, že tento seznam z instrukcí odeberu, abych klienti neměli pocit, že z nich dělám negramoty, že si neumí sbalit kufry na dovolenou.


Osobně, když někam cestuji, vychytám si dobu, kdy je „u korýtek“ = v hlavní restauraci nejméně lidí, abych nemusela stát frontu na kávu a ani na jídlo.


Na Maledivách je víceméně dostupné pivo asijské výroby, a proto jej tam ani nepiji. Hold Plznička z tanku je Plznička z tanku. 😊


Vlhkost je všude v tropických destinacích. Destinace, které jsou dále v Asii, se dají přirovnat k horkým prádelnám.


Delfíni a další zvířata žijící na Maledivách jsou o štěstí. Rovněž máme zmíněno na webu. Nicméně delfíny jsou všude běžně vidět i z pláže. Zrovna v říjnu, když jsem byla na Meedhupparu, jsme seděli v baru a delfíni proplavávali přímo před námi. Nemají moc rádi blbé počasí.


Na Maledivách jsou ceny aktivit a zážitků na resortech dražší než na obydlených ostrovech. Proto vždy říkám klientům, že je perfektní nakombinovat obydlený ostrov, zažít všechny možné druhy aktivit a zážitků za méně peněz a poté relaxovat na resortu. O kombinacích mám také psáno na webu.


Ještě jednou děkujeme za využitích našich služeb a další doporučení. Přejeme moc, ať se daří, a hlavně zdraví slouží."

bottom of page