top of page

Bezchybná organizace dovolené s other way holiday v hotelu Dhiguveli Maldives na ostrově Dhigurah


Loděnice a stavba na Dhigurah, Alif Dhaal atol, Maledivy

Klient: Zuzana a Richard

Termín: Březen 2023

Lokalita: Hotel Dhiguveli Maldives na obydleném ostrově Dhigurah na Alif Dhaal atolu na Maledivách

Zuzana a Richard nám napsali: "Dobrý den Lucie, nejdříve bychom Vám a Vašemu celému týmu chtěli poděkovat za veškeré zprostředkování a to i včetně letenek a za perfektní a bezchybnou organizaci.


Od okamžiku přistání v Malé na nás vždy již někdo čekal a dovedl nás až na samotný hotelový pokoj. Ohledně ubytování a stravování nemáme jakýchkoliv výtek. Hotel byl perfektní, jídlo fantastické a obsluha... tak ta neměla chybu. Ochota, milost a jednání obsluhujících kluků byla někdy až dojemná :-)


Bohužel však ostrov Dhigurah a přímé okolí hotelu už tak perfektní nebylo. Jak uvádíte na svých internetových stránkách, že ostrov je opravdový ráj, nesouhlasíme s tím.


Hodně cestujeme, jsme na ledacos zvyklí, ale tolik nepořádku a odpadků jsme již dlouho neviděli. Že se s tím setkáme zrovna na Maledivách nás opravdu (a to i s přihlédnutím k informacím od Vás) nenapadlo.


Vzhledem k tomu, že jsme si vybrali obydlený ostrov a samozřejmě známe obrovský problém Malediv s odpadky, očekávali jsme všechno možné, ale to co jsme zažili, opravdu ne.


Už v přímé blízkosti hotelu, opravdu jen pár metrů od vchodových dveřích se válely odpadky. Smradlavé, ohořelé .... Rozpačití turisté chodili okolo nich, situaci fotili, natáčeli. Rozestavěná stavba ještě umocňovala celkový smutný pohled.


Co se týče pláže, tak tu jsme si nejdříve od plastů a od skla uklidili. Pláže na Dhigurahu považujeme zatím za jedny z nejkrásnějších. Bohužel odpadky, sklo, rozlámaná lehátka a křesla celkový dojem zkazily. Zhruba 3x za náš pobyt jsme se večer z pláže vraceli „prouzení“ kouřem a zapadaní popelem, neboť na zdejší skládce, kousek za pláží, odpadky pálili. To několik turistů muselo i z pláže kvůli kouři odejít.


Bylo tam s námi mnoho Čechů, kteří byli i na jiných ostrovech a říkali nám, že toto nikde nezažili a byli stejně rozčarovaní a překvapení jako my, neboť také neměli tyto informace.


Smutné je, že jediní, kdo se snažili pláže uklidit byli turisté, místní lidi jsme uklízet nikdy neviděli.


Je to škoda a je nám to velmi líto, pokud bychom o této situaci věděli, vybrali bychom si určitě jiný ostrov.


Abychom to shrnuli... organizace byla perfektní, ubytování a stravování také. V lokalitě jsme se však díky chybějícím informacím velmi zmýlili.


Doufáme, že s Vámi Maledivy opět někdy navštívíme, ovšem určitě na jiný ostrov.


Přikládáme několik smutných fotografií z bezprostřední blízkosti hotelu. :-("

Lucie aneb other way holiday odpovídá: "Dobrý den Zuzano a Richarde, děkuji za zpětnou vazbu. Jsem ráda, že jste s našimi službami a službami hotelu byli spokojeni.


Co se týká ostrova Dhigurah a pořízenými fotografiemi, jedná se o loděnici a její okolí, kde probíhalo čištěný terénu a staví se tu. Na stavbách v České republice taktéž pořádek nenajdeme.


V Důležitých a užitečných informacích, které klientům zasíláme hned po podepsání smlouvy, je o nepořádku psáno. Informace o výstavbě je již přidána i na náš web.


Takto to vypadá na všech obydlených ostrovech, kde probíhá výstavba či se nachází loděnice. Vláda se rozhodla, že na Dhigurah vyčistí část džungle a připraví tu dalších zhruba 50 stavebních pozemků určených k výstavbě penzionů a hotelů. Bohužel není možné pracím zabránit a nepořádku už vůbec ne.


Místní obyvatelé, kteří staví a opravují lodě už dnes s overtourismem, který se na Dhigurah bohužel začíná rozmáhat, nesouhlasí, a tak mohou hotelům a penzionům dělat naschvály v podobě nepořádku kolem loděnice, která se nachází nedaleko bikini pláže a hotelů a penzionů. A nejedná se pouze o ostrov Dhigurah a rovněž také jenom o místní.


Osobně jsem na bikini pláži na Dhigurah a nejenom tam, viděla mnoho turistů, kteří po konzumaci čehokoliv či dokouření cigarety, jednoduše nechali odpadky na pláži nebo nedopalky zahrabali do písku. Bordel nedělají jenom místní, ale také turisté.


Musím se přiznat, že je mi toho, co se stalo z Dhigurah a s několika dalšími obydlenými ostrovy, opravdu líto. Zvlášť, když za to mohu i já, protože jsem byla jedna z prvních cestovek, která na Dhigurah a další obydlené ostrovy turisty začala vozit.


Dnes už vše vidím trochu jinak než dříve. Obydlené ostrovy měly zůstat turisty buď úplně nepolíbené nebo se tu měly zavést regulace, jak jsem před mnoha lety navrhovala na maledivském Ministerstvu cestovního ruchu. Hlad po penězích bohužel vyhrál a mění se jím bohužel i mentalita místních. Za jejich milými pohledy a širokým úsměvem již dnes není ten nezištný pohled, dnes jim tam svítí pouze dolary a ten milý úsměv je již pouze hraný. Málokde dnes již uvidíte to, co jsem zažila já v letech 2009 až 2014…


Přeji, ať se daří a třeba někdy v budoucnu opět na shledanou!"

bottom of page