top of page

Skvělá dovolená na Cora Cora Maldives na Raa atolu na Maledivách


Cora Cora Maldives na Raa atolu na Maledivách.

Klient: Věra, Vašek, Adéla (11 let) a Barbora (8 let)

Termín: Únor 2022

Lokalita: Resort Cora Cora Maldives na Raa atolu na Maledivách


Věra nám napsala: "Jak jsem na Vás přišla? Lucii a její web OWH sleduji již od března 2020, kdy jsme se poprvé vrátili zpět z Malediv. Bohužel v té době jsme byli s jinou společností, a protože jsme s jejich službami nebyli úplně 100% spokojeni, řekli jsme si, že na podruhé už musíme jet s Lucií a OWH. Už při našem prvním telefonátu v září jsem si říkala, že Lucie ví o čem mluví a umí poradit s výběrem resortu podle našich představ, a tak jsme v září 2021 vybrali resort a začátkem února 2022 odletěli na Maledivy do Cora Cora Resort na Raa Atolu, i když to bylo napínavé do poslední chvíle, kvůli onemocnění dítěte Covidem 10 dní před odletem.


Informace před odletem - všechny informace přehledné a velmi obsáhlé jsme dostali týden před odletem, takže jsme věděli přesně co dělat, nedělat, jaká dýška se dávají, jaké suvenýry koupit.


Letecká společnost – z důvodu výhodné ceny letenek a cestovnímu pojištění k letence, jsme vybrali naši oblíbenou leteckou společnost EMIRATES. Pojištění s letenkami Emirates - ke každé zakoupené letence Emirates je automaticky sjednáno cestovní pojištění u pojišťovny AIG vč. příspěvku za karanténu v zahraničí, pojištění léčebných výloh a pojištění některých plnění ve spojení s COVID-19.


Příjezd do Male - klasika… čekání ve frontě na imigrační, mile mě překvapilo, že zaměstnanci letiště byli velmi ochotní a při čekání s dětmi nás přednostně pustili na imigrační. Hned po kufrech nás v hale čekala paní Lara s cedulkou s našimi jmény (delegátka Exciting Travel Holiday), poté zástupce resortu Cora Cora nás dovedl na check-in našeho hydroplánu, ochotně převzal všechna zavazadla, která jsme viděli až ve vile, poté nás minivan odvezl 5. min. cesty do lounge, kde jsme orientačně strávili 45 minut.


Lokalita ostrova/hotelu - úžasný let hydroplánem leteckou společností Maldivian air. „Poslechli“ jsme Lucii a sedli si na top sedadla dopředu (1.-2.řada) a už se jen kochali nádhernými výhledy bez mraků. Přistání na molo, z mola pár kroků na recepci resortu. Ostrůvek malinký (cca 700 x 300 m) – to jsme požadovali, na 9 dnů dostačující. Vyhnuli jsme se tak masivnímu přílivu Ruských turistů. V resortu byli zejména Rusky, Polsky a Česky hovořící hosté.


Přivítání - ještě na molu odkládáme do odpadkového koše respirátory, které nasazujeme zpět při odletu z resortu a užíváme celý týden bez nich. Dostali jsme přiděleného zaměstnance jménem Yooh (Juh), který nás vzal na projížďku ostrovem „vozítkem“ a vše nám ukázal. Než jsme se nadáli, kufry byly ve vile dřív než my.


Rodinná vila na resortu Cora Cora Maldives na Raa atolu na Maledivách.

Ubytování – nádherná Two bedroom Family beach villa (č. 139) to jsme ani nečekali, očekávali jsme Beach Villa, byl to skvělý upgrade vily na jihozápadní straně ostrova, která nebyla tak větrná jako ta severovýchodní. Dvě krásné venkovní koupelny – 2x2 sprchy, 2x vana, krásná terasa, vše ve vile fungovalo. Moc se nám líbilo, jak ostatní vily nebyly hned vedle nás namačkané. Měli jsme super soukromí, vily odděleny zelení. Jinak 2x denně úklid, večer příprava na spaní – odestlání postelí, minibar doplňovaný denně, zdarma alko, nealko drinky (pivo, bílé víno, prosecco, coca-cola, sprite, džusy). Měli jsme jednu z nejhezčích vil – díky Lucie! Za mě uvnitř větší než vodní vily.


Mobilní aplikace Cora Cora Maldives – veškeré rezervace čehokoliv – jóga, restaurace na večeře, masáže či výlety, je nutné předem rezervovat v mobilní aplikaci resortu, kterou je nutné si stáhnout do mobilu. Veškeré menu, a la carte v restauracích, se zobrazuje pomocí naskenování QR kódu umístěného na stole v restauracích - nedisponují klasickými papírovými menu. Takže mobily vždy s sebou na jídlo.


Pláž a vstup do moře – zrovna na „naší“ pláži u vily byla spousta korálů, přes které nešlo jít bosí do moře, ale stačilo jít o 20 m dál, kde byla nádherná písečná pláž s mírným vstupem do moře, ideální pro děti, na ní jsme chodili celou dobu pobytu. Na druhé straně ostrova, než jsme měli vilu my (severovýchod ostrova) to bylo trošku horší – větší vlny, hodně větrná strana, rušení klidu přistáním hydroplánu, zápach z leteckého benzínu. Ale bez toho hydroplánu se sem člověk nedostane, takže to jinak udělat nejde J. Ocenili jsme proto vilu na klidnější stranu ostrova.


Stravování na resortu Cora Cora Maldives na Raa atolu na Maledivách.

Stravování

snídaně – podávané v restauraci Tazäa široký výběr, bohaté (hodně ovoce, výběr sýrů, salámů, dezertů, jogurtů, Maledivského jídla, oříšky, sušené ovoce), možná mi chybělo větší výběr samostatné zeleniny, k dispozici byly spíše mixy zeleninových salátů. Obědy - je možné přijít během dne na oběd do restaurace Tazäa i Acquapazza bez rezervace v aplikaci. Večeře - v restauraci Tazäa (hlavní restaurace) nebo Acquapazza (italská restaurace) nebo Teien (japonská restaurace). Ginger moon (asijská restuarace) – dočasně uzavřena v době našeho pobytu. Večer do každé restaurace vyjma Tazäa je potřeba mít rezervaci, a mít to s týdenním plánem dopředu. Což je trošku nic moc, když jste tam na týden. Samozřejmě to jde různě měnit/rušit. Top restauraci vyhlašujeme italskou (jako milovníci Itálie). Tak dobré maso, omáčky, těstoviny, caprese, carpacio, ryby - hlavně tuňák, na tom jsem ujížděla.

Ostatní – v My Cofee (café & bar) pití, zmrzliny – hlavně kokosová (domácí, bez cukru a bez laktózy), zákusky bez lepku, alko, nealko nápoje, snack. Výborná káva, kterou si praží sami. Není zvykem, aby bylo na výběr z tolika restaurací, vyzkoušeli jsme všechny, jak italskou, japonskou, bylo to skvělý, hlavně z výběru A la carte, a ten tuňák žlutoploutvý, teda, to mi bude chybět. Za jídlo dávám 100%, nebylo co vytknout. Dále alkoholické nápoje, neuvěřitelně poctivá výborná vína (milujeme bílá vína – ochutnali jsme: Nový Zéland, Itálie, Slovinsko).


Aktivity, MOKSHA SPA – resort má obrovský bazén s nádherným výhledem na moře, dále vodní sporty (k zapůjčení: vodní skútry, windsurf, katamarán, paddleboard, beach volejbal, fitness centrum). Při pobytu na 4 a více dní máte v ceně ¾ hodinovou masáž (naše nejlepší masáž jakou jsme kdy měli) a hodinový výlet lodí po okolí ostrova na západ slunce (my měli zrovna pod mrakem). Herní venkovní místnost, kde jsme každý večer hráli biliard, fotbálek, ping-pong. Resort má vlastní venkovní kino a jednou týdně (pátek) promítá od 21. hodin film (nutná rezervace míst v aplikaci).


Dětský koutek Cora Kids – nevyužili jsme.


Pro milovníky večerní zábavy (programu) – ty resort žádné nepořádal.


Termín – hlavní sezóna, luxusní počasí, azurové nebe, max. 1-2 dny pod mrakem (bez deště).


Odlet – milým překvapením byl check-out z vily až ve 12. hod., využívat All Inclusive Premium jsme mohli do 11. hodin dopoledne. Náš hydroplán byl připraven k odletu do Male ve 14. hodin, kdy se s námi přišel rozloučit početný tým zaměstnanců resortu a následně jsme (po nasazení roušek L) hydroplánem opustili ostrov… Po příletu do Male - zaměstnanec letiště nám pomohl s taškami a kufry, a pomohl nám s odbavením. Dostal něco do kapsy.


Přenocování v letištním hotelu Dubai International (Dubai) – Vzhledem k navazujícímu letu až za 12 hodin a oproti předchozí zkušenosti se salónkem Marhaba, který byl přeplněný, člověk rozlámaný po „spánku“ v křesle… děkujeme Lucii za nabídku přespání v hotelovém pokoji v hotelu Dubai International. S dvěma dětmi jsme ocenili možnost šesti hodinového spánku, sprchy, ticha a relaxu pro další cestu domů. Měli jsme 2 dvoulůžkové pokoje.


Moc rádi budeme dále pokračovat už jen s Vámi. Děkujeme, Lucko a OWH, jsme moc spokojeni!"


Lucie aneb other way holiday odpovídá: "Milá Věrko a spol., moc děkuji za dokonalé shrnutí resortu Cora Cora Maldives, detailní recenze si moc vážím. Jsem opravdu moc ráda, že se vám cestování s námi líbilo, a bude nám velkým potěšením, připravit pro vás dovolenou i v budoucnu. Přejeme, vám, ať se daří, Lucie a spol."

bottom of page