top of page

Náramně užitá dovolená v resortu Sun Siyam Iru Fushi na Noonu atolu na Maledivách


Sun Siyam Iru Fushi, Noonu atol, Maledivy. Nádherné pláže.

Klient: Katka a Luboš

Termín: Březen 2023

Lokalita: Resort Sun Siyam Iru Fushi na Noonu atolu na Maledivách; Deluxe Beach Villa a Water Villa s All Inclusive


Katka nám napsala: "Dobrý den, týme OWH, Lucie, k recenzi jsme se nedostali dříve, omlouvám se. Znáte to... po návratu z dovolené dodělat úkoly za předchozích 10 dní a už začít plánovat léto....


Dovolenou (s manželkou, bez dětí) v rezortu Sun Siam Iru Fushi jsme si náramně užili! Už plánování proběhlo výborně - vzpomněli jsme si na konci února, tedy pouze měsíc před plánovaným odletem. Na OWH jsem narazil náhodou na webu, když jsem už asi týden probíral nekonečné nabídky cestovních kanceláří, nemohl si vybrat a ztrácel naději... Od vás přišla do 3 dnů nabídka asi 15 resortů dle námi zadaných parametrů. Po potvrzení našeho vybraného resortu jsme si hned druhý den odsouhlasili smlouvu a přes Zaletsi.cz jsme si zarezervovali letenky s QATAR (můžeme jen doporučit - komfortní let i v economy, vynikající jídlo - lepší stroganof s rýží jsem snad nikdy neměl!). Zaplatili a hned měli v e-mailu vouchery.


Resort Sun Siam Iru Fushi je asi 40 min. od letiště v Male, let hydroplánem byl příjemný (naštěstí počasí nám přálo), ještě lepší bylo čekání v Sun Siam lounge na terminálu hydroplánů. Po příjezdu se nám ihned věnoval místní delegát, ukázal nám na buggynce celý ostrov, dovezl do vily. Byl kdykoliv k dispozici přes WhatsApp (wi-fi na ostrově v každé vile, v každé restauraci). První tři noci jsme spali v plážové vilce - nebyla úplně přímo u pláže, ale hezky mezi stromy asi 30 m od pláže. Vilce se nedá nic vytknout. Další tři noci jsme spali ve vodní vile (původně jsme to neplánovali, ale nic jiného již měsíc předem nebylo k dispozici) a možnosti porovnat nelitujeme. Jestli je ale vodní nebo beach vila lepší - to pořád nevím :-) Na vodní vile byla nejlepší možnost slézt po žebříku do vody a do jedné minuty se už moci se šnorchlem kochat rybkami a korály. Pár cm pod hladinou.


Nejlepší šnorchlování bylo právě u vodních vilek u francouzské restaurace. Naopak šnorchlování u diving centra nebylo tak příjemné (velká hloubka na šnorchlování). Nemo garden byla dobrá jen dopoledne, odpoledne už bylo moře v té části dost zakalené (kousek vedle pláž pro děti).


Úplně nejlepší byla ale gastronomie (proto jsme si ten resort také vybrali): ať už francouzská, italská nebo indická restaurace - vše vynikající. Ale TOP byla Seafood restaurace. Na ostrově je systém "taxi" elektrovozítek, ale lepší je snad projít se mezi vzrostlými stromy (o vegetaci se starají na ostrově desítky místních).


Užili jsme si to a přiznám se, že poprvé v životě jsem uvažoval, že bych se na nějaké místo vrátil znovu..."


Lucie aneb other way holiday odpovídá: "Dobrý den Katko a Luboši, moc vám děkuji za tak podrobnou recenzi, moc si toho vážím. Jsem ráda, že jste byli spokojeni, a že se vám na Sun Siyam Iru Fushi líbilo. Opravdu mají jedno z nejlepších All Inclusive na Maledivách. Tolik restaurací v rámci All Inclusive dostupných nebývá."

bottom of page