top of page

Dovolená jako z katalogu na Sun Siyam Iru Fushi


Sun Siyam Iru Fushi na Noonu atolu na Maledivách

Klient: Jiří s rodinou (4 osoby); Praha

Termín: Duben 2019

Lokace: Sun Siyam Iru Fushi na Noonu atolu na Maledivách

Jiří nám napsal: "Dobrý den, napíšu Vám recenzi rád, protože všechno bylo SKVĚLÉ! Moc jsem nefotil, kdyžtak napište, něco stáhnu od ostatních a pošlu.

OWH

S klidným svědomím mohu služby této cestovky všem doporučit. Velmi přátelské, ale současně i profesionální jednání, výborná komunikace, výborná znalost prostředí. Lokalita, kterou doporučili, přesně odpovídala tomu, co popisují na stránkách a tomu, co blíže popisovali v odpovědích na naše mailové otázky. Služby na místě nemůžeme hodnotit, protože jsme žádné nepotřebovali. Delegátka na letišti v Male nás okamžitě předala zástupci resortu a od toho okamžiku už vše běželo v jejich režii (a výborně!).

Lokalita

Iru Fushi je prý relativně malý ostrov, ale podle nás právě tak velký, aby se dal projít příjemnou procházkou. Jinak - stručně řečeno - realita byla přesně “jako v katalogu”. Za nás výborné a moc děkujeme za doporučení. Komu se nechce chodit, může se nechat svézt v golfovém vozíku, které ostrov projíždí v rozumných intervalech a jdou i přivolat. Povrch celého ostrova tvoří jemný bílý korálový písek, takže jsme za celý pobyt nenazuli boty… Ostrov je porostlý bujnou vegetací, takže působí opravdu exoticky a taky o stín není při procházce nouze ani přes den. Za celý pobyt jsme nezaznamenali na pláži odpadky…

Ubytování

Jednotlivé vily (byli jsme ubytování v deluxe ville č. 217) jsou odděleny hustou zelení, takže jsme za celý pobyt o sousedech prakticky nevěděli a potkávali jsme je jen na pláži. Vila je prostorná, čistá. Zařízení už má něco za sebou, ale vše je čisté, dobře udržované a funkční. Pro nás důležité je i to, že uvnitř nic nepáchlo, což občas (vzhledem k vysoké vzdušné vlhkosti) bývá problém. Zajímavou vychytávkou je “venkovní koupelna a WC” a houpací zastřešené lehátko, které si pro odpočinek oblíbily hlavně děti, a taky zastřešený “budoár” s kruhovou postelí na půl cestě k moři, kde lze strávit čas v úkrytu před sluncem, které zde pálí opravdu hodně (při šnorchlování jsme se lehce připálili i přes nátěr ochranným faktorem 50, velmi doporučuji šnorchlovací tričko). Za celý víkend jsme se uvnitř nepotkali s nějakým obtížným hmyzem, který zmiňují recenze např. na Booking.com. Venku jsou k vidění hlavně gegončíci a krabi, takže nic nepříjemného. Úklid probíhá dvakrát denně, nám stačilo jen jednou. Ocenili jsme drobné vychytávky, např. kohoutek s vodou u vily směrem od moře na umytí nohou a froté předložky u všech vstupů do vily. takže se netahá písek dovnitř.

Jídlo

Snídaně se odehrávají v hlavní restauraci jménem IRU formou bufetu. Za nás hodnotíme výběr, čerstvost i ochotu personálu nejvyšší známkou. Na oběd jsme chodili do ostatních restaurací, IRU je na oběd zavřená. Malou nepříjemností je to, že v případě oběda funguje All Inclusive tak, že děti si vybírají z tzv. dětského menu, které je víceméně stále stejné a (pro nás) nebylo moc atraktivní. Nicméně toto jde snadno vyřešit dvěma způsoby: jednak restaurace nabízí slevu 75% v případě, že si pro děti vyberete z “dospělého” menu (a když jsme to udělali, stejně nám na konci nic neúčtovali), nebo se prostě dospěli s dětmi podělí (součásti AI pro dospělé je předkrm, hlavní jídlo a zákusek). Večeřet lze v některé z tématických restaurací (je jich asi osm a je nutné se objednávat předem), nebo opět v IRU formou bufetu. My jsme volili většinou IRU, protože nás baví ochutnávat a koneckonců do francouzské, italské, indické, asijské atd restaurací si můžeme zajít i doma… Stejně jako v případě snídaně, nabídka velmi široká, jídlo čerstvé a moc dobré. Vždy k mání nějaké místní speciality, ale i “normální” jídlo pro ty, kteří nechtějí experimentovat. Děti nebyly spokojené s kvalitou zmrzliny, kterou si mohly samy “natočit” v restauraci, ale výborná zmrzlina je k mání v jiné restauraci (La Creperia). Za sebe dodávám, že ani hovězí párky k snídani nestály za moc, ale to spíš pro pobavení…

Aktivity

Základní aktivity nabízí moře: na šnorchlu lze vidět dost, korály jsou sice většinou mrtvé (ale začínají na nich růst nové!), ale korálových ryb je dost a děti to bavilo. Dále je možné si půjčit paddleboard, kajak, vodní skůtr, nechat se potahat na disku… Moc se nám líbil i šnorchlovací výlet na ostrovy, kde toho bylo vidět podstatně víc.

All Inclusive

Z negativních recenzí na internetu jsem měli určité obavy. Psalo se o tom, jak personál šidí a že to v AI není moc. Rádi potvrzujeme, že to jsou všechno nesmysly. Součástí AI je nejen kvalitní a rozmanité jídlo (vyjma dtského menu, o kterém jsem psal), nápoje alkoholické i nealkoholické v dostatečné šíři výběru (včetně nealko koktejlů, které si oblíbily děti). Pro ty, co nechtějí experimentovat s místními produkty, je součástí AI i vodka Stolyičnaya, whiskey Jim Beam, whisky Johniie Walker, pivo Carslberg… Součástí AI je i obsah minibaru, kde kromě vody jsou i nápoje od Coca-coly a ovocné džusy ve skleněných lahvičkách. V rámci AI je možno i půjčit kajak nebo paddleboard nebo si zahrát tenis, badminton. Závěrečný účet byl přesně v souladu s tím, co bylo k AI popsáno v instrukcích, které jsme dostali od hostitele na začátku pobytu (a které popisuji).

Personál

Jedním slovem skvělý! Příjemný, úslužný, pracovitý, ale takovým přirozeným způsobem, nepodobným jakési vlezlosti, se kterou se potkáte v arabských zemích. Připadalo nám, že jim opravdu záleží na tom, aby se nám u nich líbilo. Rád bych zdůraznil, že od příletu do Male až po odlet z Male je všechno zvládnuto tak, aby host měl opravdu všechno jednoduché a mohl strávit příjemnou dovolenou. Na ostrově se o Vás osobně stará tzv. “hostitel”, který pro Vás zařídí vše potřebné plus na telefonu ve vile je tlačítko WISH, ozve se Vám operátor, kterému můžete sdělit své přání (odvoz golfovým vozíkem, extra ručníky, rezervaci restaurace, atd.)

Aeroflot

Bohužel jsme byli nuceni využít služeb této společnosti, protože jiné letenky už nebyly k dispozici (prosím nevinit OWH, zařizovali jsme si je sami!). Pokud si - stejně jako my - říkáte, že to přece nemůže být tak hrozné, tak věřte: JE TO HROZNÉ!!! Cesta tak byla v pohodě, cesta zpět otřesná: museli jsme nocovat v Moskvě, protože dvě hodiny nestačily k probojování se z příletového terminálu na ten odletový (normálně 10 min) a do letadla nás nepustili, protože jsme na bránu přišli 4 minuty po “Gate Closed Time” - přesto, že museli vědět, že jsme na cestě, protože nám vydávali palubní vstupenku. O detailech, jako že ani jednou nevyzývali k dostavení se k odletu, že trvalo 5 hodin, než jsme se dostali na hotel, že nutili neznámé lidi, aby spolu spali, protože pokoje jsou po dvou a mnoha dalších nemá cenu se zmiňovat. Jediné pozitivum celé této anabáze bylo, že naše děti získaly živou zkušenost, jak vypadal život v socialismu. Hodně se ptaly a rádi jsme odpovídali. Ve finále nám ztratili kufry, ty poslední přijely po dvou dnech…"

Jirka

OWH odpovídá: "Dobrý den Jiří, mnohokrát Vám děkuji za naprosto dokonalou recenzi. Už dlouho jsem nedostala takhle perfektně zpracovanou a hlavně detailní. Jsem opravdu moc ráda, že se vám na Iru Fushi líbilo. Je to jeden z hrstky resortů na Maledivách, který má takto bohaté All Inclusive s možností stravování v různých restaurací. V ostatních resortech se v rámci All Inclusive stravuje pouze v hlavní restauraci. Občas má nějaký resort jako bonus 1x večeři v jiné restauraci anebo výlety v ceně. V cenové kategorii jako je Iru Fushi není možné najít moc resortů. Pak už jsou to všechno 5*+ s dvakrát takovými částkami. Aeroflot takový bohužel je, my ho klientům nedoporučujeme. Ještě jednou moc děkujeme, že jste si pro zajištění dovči na Maledivách vybrali právě nás a bude nám ctí pro vás připravit dokonalou dovču i příště. Naši stálí klienti od nás mají maličkaté věrnostní slevičky. Ať se daří Lucie a spol.."

bottom of page