top of page

Svatba na sandbank, poznání na Dhiffushi a líbánky na Gulhi a Maafushi na Maledivách


Dhiffushi, sevení Male atol, Maledivy, svatba na pláži

Klient: Iva (Moderátorka Česká Televize); Brno

Termín: Březen 2015

Lokace: Dhiffushi na severním Male atolu, Gulhi a Maafushi, na Kaafu atolu (jižním Male atolu ) a Hulhumale.

Iva nám napsala: "Svatba "na písečné lavce"

Nikdy jsme nechtěli velkou svatbu. Ani jeden z nás netoužil potom, procházet špalírem, zametat rozházené střepy, krmit druhého polívkou a celý den se snažit, aby se hlavně těch sto lidí z našich rodin parádně bavilo. Možná proto nám taky trvalo 14 let, než jsme se vzali. :o)

Za tu dobu jsme toho dost procestovali - od syrové Indie, přes snad celou Evropu, až po sopečný Island. Každé místo bylo něčím krásně a každé v něčem speciální. O to těžší pro nás bylo, vybrat nějaký kout světa, který jsme ještě nenavštívili a stálo by za to, se na něm vzít.

Maledivy mi vždycky přišly moc načančané, uhlazené... takže jsme o nich původně vůbec neuvažovali. Nestáli jsme o žádné resorty, ostrovy plné turistů a převybavené hotely...

Už po prvním telefonátu s Lucii jsme ale věděla, že to bude super místo pro naši svatbu i svatební cestu. Společně jsme to totiž vymysleli tak, že jsme vyrazili na malé krásné lokální ostrůvky, na kterých bylo tak do deseti turistů.

Když už jedu někam tisíce kilometrů daleko, chci vědět, nejen jaké jsou tam pláže a kolik Rusů a Němců se na ně vleze, ale i jak se tam žije místním, a to jsme přesně na ostrovech Dhiffushi a Gulhi poznali. Ukázali nám tam třeba jak chytají chobotnice, jak tráví volný čas a hrají i ve 30 stupňových vedrech úplně zahaleni volejbal nebo jak uklízí.

A stejně ochotni byli i co se týče přípravy svatby. Obřad jsme měli při západu slunce na tzv. sand banku - mělčině, která jen na pár hodin denně vystupuje z oceánu. Tento malý ostrůvek nám pánové z ubytování Local Adenture at Dhiffushi krásně vyzdobili - listy ve tvaru srdíčka, plachetnice, bubeníci, místní ženy s kytkami. Fakt si s tím dali záležet a v podstatě všechno pro nás bylo překvapení.

Po obřadu nám pak připravili ještě večeři - místo v Česku oblíbené svíčkové jsme měli humra a krevety - to milujeme!!! Fakt jsme si to užili, stejně jako to, že celá svatba proběhla úplně bez nervů, stresu a hádek, které by nás čekaly doma.

Komu nevadí říct si místo ano - yes tomu Maledivy jen doporučujeme! A je to i fantastické místo na zásnuby. Našeho svědka jsme natolik inspirovali, že svoji přítelkyni požádal o ruku při potápění ve 20 metrech pod vodou. Ideální pro ty, kteří si nejsou jisti, že jim jejich drahá polovička, řekne ano. :o)

Jednu chybu to ale celé mělo - nedali jsme na Lucii a chtěli se podívat i na jeden "turističtější" ostrov - Maafushi pro nás bylo velkým zklamáním - malá pláž - stovky lidí a snad kromě vězení na tomto ostrově není nic zajímavého.

Co nás ale naopak překvapilo, bylo Hulhumale - projdete ho za pár hodin, ale třeba před odletem stojí zato, ho navštívit. Zase úplně jiný svět, navíc postavený na odpadcích. Moc děkujeme"

Iva & spol.

OWH odpovídá: "Moc děkuji Ivě za krásnou recenzi. Doslova mě vyhrkli slzy do očí! Jsem moc ráda, že se vše povedlo! Hulhumale je město postavené na odpadcíh, je to tak. Bylo postaveno jako záložní město pro město Male a jelikož je spojené s letištěm Hulhule, tak odtud název HulhuMale. Podloží ostrova je vyrobeno z betonových kvádrů, ve kterých jsou slisované PET lahve a také plechovky od piva atd. Dnešní metoda tvorby umělých ostrovů je formou nasypávání písku, jako třebas mnozí znají z Dubaje.

Poznámka: Svatba na pláži, resp. na sand bank, byla organizována by other way holiday, Lucií.

bottom of page