top of page

Dovolená na obydlených ostrovech Dhigurah a Thinadhoo


Maledivy

Klient: Patrik a Dáša, Liberec, Termín: Srpen 2015, Lokace: TME Retreats na Dhigurah a Plumeria Maldives na Thinadhoo, Vaavu atol

Patrik nám napsal: "Ahoj Lucko, konečně jsem se dostal k napsání recenze: Na Maledivách jsme byli od 19.-30.8. Prvních 5 dní jsme byli na ostrově Dhigurah a nejdřív jsme byli zklamaný. Všude strašný nepořádek, na bikiny beach to bylo cca 1,5km. První kilometr to bylo přes prales, který končil a už nešlo jít dál a zbylých 500 metrů přes moře. Když jsme dorazili na bikiny beach, tak jsme se nestačili divit, kolik tam bylo bordelu a odpadků, ani deku nešlo nikam dát. Tak jsme radši podnikali výlety (šnorchlováni na koralovým útesu, s velrybím žralokem). Poté co jsme se aklimatizovali, tak jsme museli hledat jiný aktivity, které šly dělat na ostrově, páč váleni na plazi to nebylo. Hotel TME byl super. Ubytování krásný, čistý. Personál hotelu strašně milý a velmi ochotny. Kuchyně nebyla světová, ale vždycky jsme si něco vybrali a snědli.

Pátý den následoval přesun na druhý ostrov Thinadhoo, který byl menší než Dhigurah, ale 1000x lepší. Pláže byli čistý, připravený pro turisty (lehátka, vyrobený přístřešek proti slunci) a hotel Plumeria tomu dodal korunu. Nejlepší hotel, kde jsme byli. Personál naprosto úžasný. Připravili nám i několik překvapení během pobytu. Gastronomie to byl kulinářský zážitek. Kuchař nám každý jídlo popsal a připravil podle našich představ. Jinak co se týč itineráře, tak byl naprosto dokonalý. Přehledný a srozumitelný. Když jsme u něčeho měli pochybnosti, tak jsme Lucce napsali a hnedka nám odpověděla a vysvětlila. CA other way holiday můžu vřele všem doporučit. Měj se krásně a ať se daří.

Patrik a Dáša.

OWH odpovídá: "Moc děkujeme za pár krásných řádků. Jsme rádi, že jste měla krásný pobyt a nezapomenutelné zážitky.

K Dhigurah: V období monzunů se stává, že se plastové lahve a jiné nečistoty naplaví z oceánu. Některé potápěčské lodě - personál, hází odpad do moře. Jelikož je Dhigurah obydleným ostrovem, neuklízí tam denně jako na luxusních resortech, kde se za úklid 3x denně, platí nemalé peníze. Před hotelem TME Retreat bývá uklizeno. So se týká bikini pláže, v plavkách - bikinách se dá koupat již asi 200 m od hotelu, za místem, kde se staví lodě, kde kolem stavby lodí občas bývá nepořádek, ale dál je pláž čistá. Pouze občas se zde najde PET lahve. Místní potápěči často organizují hromadný úklid, ale jako všechno, zadarmo to nikdo dělat nechce. Navíc v období monzunů je to opravdu velice obtížné. Uklidíte, přijde "větřík a vlnka" a jak známe hlášku z pohádky "S čerty nejsou žerty", "Máchale, spadlo Ti to...", tak jak ten větřík a vlnka přijde, tak to můžete dělat znovu. No a komu by se jako v tom horku a s tou místní povahou, chtělo. :-D Co se týká stravy, je to maledivská klasika. Co se týká jungle, tak jungle je na ostrově parádní. Patrik nám jen zvolil špatnou cestu. Ostrov Dhigurah patří k naší oblíbené "Sedmičce" obydlených ostrovů.

K Thinadhoo: Jo Thinadhoo, to je můj nejoblíbenější ostrov a hlavně hotel Plumeria, hotel. Plumeria hotel patří k naším hlavním partnerům s exkluzivitou. Hotel patří k těm nejluxusnějším hotelů na lokálních obydlených ostrovech, kterých je zatím jen pár. Většinou jsou všude penziony obyčejnější. Plumeria je prostě top a o gastronomii ani nemluvím."

bottom of page