top of page

Nádherná písečná pláž na resortu Dhigufaru Island na Baa atolu na Maledivách


Dhigufaru Island Resort, Baa atol, Maledivy, pláž na Dhigufaru, příroda a vily na Dhigufaru

Klient: Věra, Vašek, Adéla (12 let) a Barbora (9 let)

Termín: Únor 2023

Lokalita: resort Dhigufaru Island Resort na Baa atolu; Two Bedroom Family Villa s All Inclusive

Věra nám napsala: "Dobrý den Lucie!


Informace před odletem - všechny informace přehledně a velmi obsáhlé jsme dostali týden před odletem, takže jsme věděli přesně co dělat, nedělat, jaká dýška se dávají, jaké suvenýry koupit (hlavně tuňáka ve vlastní štávě).


Letecká společnost – z důvodu výhodné ceny letenek, jsme vybrali leteckou společnost Qatar Airways. Pokud máte děti určitě zvolte raději leteckou společnost EMIRATES, protože mají mnohem nadupanější zábavu (větší počet her, filmů, hudby) při letu, hlavně bezdotykové obrazovky ovládané pomocí herní konzole a také možnost společné fotografie na památku, hračky pro děti, což Qatar neměl tak promakané (pouze dotyková obrazovka). Osmi hodinové čekání na další letadlo do Male na letišti v Qataru jsme si zpříjemnili v lounge Oryx, kde byl velký výběr teplých i studených pokrmů, alko a nelko pití v ceně vstupu.


Příjezd do Male - klasika… čekání ve frontě na imigrační, mile mě překvapilo, že zaměstnanci letiště byli velmi ochotní a při čekání s dětmi nás přednostně pustili na imigrační. Hned po kufrech nás v hale čekal pán s cedulkou s našimi jmény (delegát Exciting Travel Holiday), poté nás dovedl na check-in našeho hydroplánu, ochotně převzal všechna zavazadla, která jsme viděli až ve vile, poté nás minivan odvezl 5. min. cesty do úplně nového terminálu odletů hydroplánů, kde jsme orientačně strávili okolo 15 minut.


Lokalita ostrova – úžasný let hydroplánem s leteckou společností TMA - Trans Maldivian Airways. „Poslechli“ jsme Lucii a sedli si na top sedadla dopředu (1.-2.řada) a už se jen kochali nádhernými výhledy bez mraků. Přistání na molo, z mola pár kroků na recepci resortu. Ostrůvek menší – to jsme požadovali, na 10 dnů dostačující. V resortu byli zejména Italsky, Anglicky a Česky hovořící hosté.


Ubytování – nádherná Two bedroom Family villa (č. 112-113). Dvě krásné venkovní koupelny – 2x2 sprchy, 2x vana, krásná terasa, vše ve vile fungovalo. Moc se nám líbilo, jak ostatní vily nebyly hned vedle nás namačkané. Jinak 2x denně úklid, minibar doplňovaný denně (voda) zdarma, ostatní alko, nealko drinky (pivo, bílé víno, prosecco, coca-cola, sprite, džusy)za poplatek.


Pláž a vstup do moře – dál od naší vily u bazénu a Thundi pool baru byla nádherná písečná pláž s mírným vstupem do moře, ideální pro děti, na ní jsme chodili celou dobu pobytu .


Stravování - snídaně, obědy a večeře – podávané v hlavní restauraci Dhandifulhu široký výběr, bohaté (hodně ovoce, výběr sýrů, salámů, dezertů, jogurtů, Maledivského jídla, oříšky, zmrzliny), velký výběr samostatné zeleniny, večeře – lze také z „Ala Carte“ v restauraci Athiri


Dětský koutek – nevyužili jsme

Pro milovníky večerní zábavy (programu) – resort pořádal zábavu denně od 21.30 hod.


Termín – hlavní sezóna, luxusní počasí, azurové nebe


Odlet – milým překvapením byl check-out z vily až ve 12. hod., využívat All Inclusive jsme mohli do doby odletu. Náš hydroplán byl připraven k odletu do Male ve 16,30. hodin, kdy se s námi přišel rozloučit početný tým zaměstnanců resortu a následně jsme hydroplánem opustili ostrov… Po příletu do Male – nám delegát OWH pomohl s taškami a kufry, a nabídl nám doprovod s průvodcem do centra Male, který jsme rádi využili, protože náš odlet z Male byl okolo půlnoci. Dostal něco do kapsy.


Budeme se rádi vracet k OWH, děkujeme Lucce a týmu OWH, jsme spokojeni!"

Lucie aneb other way holiday odpovídá: "Dobrý den Věro, moc děkuji za detailní recenzi a krásné fotky. Moc si vážím Vašeho podrobného feedbacku. Přejeme, ať se daří a budeme se moc těšit na příště."

bottom of page