top of page

Krásná dovolená na obydlených ostrovech Fehendhoo a Thinadhoo


Fehendhoo, Baa atol, Maledivy

Klient: Eva & Eliseo, Karviná, Termín: Únor 2018, Lokace: Tropical Village at Fehendhoo & Plumeria Maldives at Thinadhoo, Vaavu atol

Eva nám napsala: "Dobrý den, Konečně nám čas dovolil si spolu sednout a sepsat tuto recenzi na naši krásnou dovolenou. Na úvod bychom Vám ale hlavně chtěli poděkovat za skvělé naplánovaní celé dovolené, kterou jsme si moc užili. Určitě máme v plánu se do budoucna k Vám vrátit.

Fehendhoo, Baa atol, Maledivy

Naše dovolená začínala na ostrově Fehendhoo v Tropical Village. Přesun z Male na Fehendhoo rychlo lodí byl opravdu zážitek, který bych už ale zažít nemusela. :-D Loď tak skákala, že mě a dalším dvěma Maledivcům se udělalo nevolno a zvraceli jsme. Takže pro příště si vybereme raději leteckou dopravu. :-) Samotný pobyt na Fehendhoo byl opravdu úžasný. Nádherná příroda, překrásná pláž, úžasní místní lidé, příjemný personál, výborné jídlo, moderní a čisté ubytování. Prostě dokonalost - co víc si přát. Pláž jsme měli opravdu skoro jenom pro sebe. Personál je opravdu ochotný, cestou ze Sand Bank zpět na ostrov nás vzali na delfíny a to ani nemuseli. Nádhera. Na ostrově jsme byli pouze my dva české národnosti, takže za nás obrovský plus. Personál byl skvělý, prostě lidé s upřímným úsměvem. Na Fehendhoo jsme zažili opravdu ty nejkrásnější dny z celé dovolené. Je to ráj, do kterého se budeme chtít vracet zas a zas. Fehendhoo opravdu vřele doporučujeme. Už teď se nám stýská.

Fehendhoo, Baa atol, Maledivy

Druhý týden dovolené začínal na ostrově Thinadhoo v hotelu Plumeria. Hned první den nás bohužel zklamaly, protože nás ubytovali v budově Sea View, ve které jsme ubytováni být neměli. Na recepci toto nedorozumění řešili opravdu pomalu, takže po ztrátě nervů jsme kontaktovali přímo paní Lucii, která vše bleskově vyřídila – tímto Vám moc děkujeme za opravdu rychlé vyřízení. Dost nás ale mrzí, že jsme tímto vyřizováním zbytečně ztratili den a půl naší dovolené, přišlo nám totiž zbytečné si vybalit věci úplně v jiném pokoji a pak je zase sbalit zpět a stěhovat se do jiné budovy. Jinak obsluha v restauraci je opravdu pozorná, milá. Bohužel musím říct, že jsme se zde cítili moc jako „doma“. Čech nebo Slovák opravdu všude, kam se podíváte. Samozřejmě jsme to dopředu věděli, paní Lucie to taky má napsané na webu, že tento ostrov je oblíben Čechy i Slováky, jen jsme netušili, že až tak. :-) Pláž je velmi krásná, akorát jsme měli smůlu, že pokud jsme ráno ihned po snídani nevyrazili k vodě, tak na nás nezbylo místo s přístřeškem, který je v takovém horku pro nás opravdu nutnost. Po dokonalém pobytu na Fehendhoo nám pláž na Plumerii připadala doslova narvaná lidmi. Jinak jsme si velmi oblíbili místní restauraci kousek od hotelu, kde vaří výborné jídla za pár dolarů.

Male, Maledivy

Celkově dovolenou hodnotíme jako skvělou, ale kdybychom se měli teď znova rozhodnout, tak si vybereme určitě Fehendhoo na celé dva týdny. Fehendhoo nám doslova přirostlo k srdci a budeme ho vychvalovat opravdu všude! Ještě jednou děkujeme za vše a přejeme plno dalších spokojených klientů.

Eva & Eliseo

Thinadhoo, Vaavu atol, Maledivy

OWH odpovídá: "Moc děkujeme za krásnou recenzi. Jsem ráda, že se vám na Fehendhoo i Thinadhoo líbilo. Je dobré vědět, že jsme si pro stavbu našeho penzionu Atholhu Residence, vybrali ten správný ostrov. Ještě jednou se omlouvám za to, že jsme penzion, z mnoha neovlivnitelných důvodů nemohli dostavět včas a museli vás ubytovat u sousedů a to v Tropical Village. Letos v prosince už snad konečně otevřeme a rádi vás u nás přivítáme! Na viděnou. ;-) Co se týká Thinadhoo, tak ano, už je zde turistů, ale pořád to ještě není tak hrozné, jako na ostrovech, které jsou blízko Male a dostupné levnými trajekty. Tam je to doslova "Makarská riviéra" v TOP sezóně! Trochu více lidí na pláži, ale zase ne tak moc, vynahradí nádherné domácí korálový útes. :-) Thinadhoo i přesto, že už je zde více dovolenkářů, stále patří mezi mou TOP 10.

bottom of page