top of page

Skvělá dovolená na obydlených otrovech Dhiffushi a Thinadhoo, moře bylo TOP!


Klient: Michaela & Roman, Praha, Termín: Červenec 2016, Lokace: Hulhumale, Plumeria Maldives - Thinadhoo, Dhifffushi

Michaela & Roman nám napsali: "Dobrý den Lucie, velmi ráda Vám píši pár řádků ohledně naší dovolené. Nejdříve bych Vám chtěla poděkovat, že vše fungovalo podle instrukcí, které jsme od Vás dostali. Vzhledem k tomu, že jsme vše řešili pár dní před odletem a byli jsme na Maledivách poprvé, tak jsme byli rádi, že víme kam pojedeme, v kolik hodin nás kdo vyzvedne apod. Teď jen stručně k hotelům, službám a plážím.

Hotel v Hulhumale (h78): krásný čistý hotel, dobrá snídaně, pěkná pláž. Určitě fajn hotel na 1 noc (při příletu nebo odletu). Na více dní by mně už pak vadil zákaz koupání v bikinách. Ale jinak super.

Poté jsme měli přesun na Thinadhoo.

Zde bych měla pouze jednu připomínku. 14:30 jsme měli naplánovaný odjezd na Thinadhoo z Male. Bohužel odjezd měl zpoždění 2 hodiny (nakonec v 16:30) a dozvěděli jsme se, že už jedna loď do Plumerie jela v 10:00 dopoledne. Což nám bylo líto, že jsme nevěděli. Určitě bychom odjeli takto dopoledne a neztratili vlastně čekáním a přejezdem celý den.

Jinak cesta super, i když je ostrov hodně daleko. Přivítání od personálu hned v přístavu. Hotel Plumeria skvělý! Čistý, nádherné nadstandardní pokoje pěkně zařízené, skvělý každodenní úklid. Personál hotelu velmi milý a především bych chtěla pochválit obsluhu restaurace a kuchaře. I když jsme měli servírovanou snídani a večeři, tak pokud jsme si přáli jiné jídlo a nebo větší porci, vůbec nikdy nebyl problém. Večeře na pláži měla opravdu atmosféru. Jinak moc pěkný ostrov s nádhernými plážemi. Jen nám bylo někdy líto (a to vlastně na celých Maledivách), že nefunguje na ostrově někdo, kdo by uklízel plasty z míst, kde už pak nejsou hotelové pláže. Co se týče ale pláží kde byli hosté, vždy skvěle uklizené! Ostrov bude určitě ještě dokonalejší, až tam budou dostavěny všechny rozestavěné budovy.

Bibee, Rashu Hiyaa, Dhiffushi, severní Male atol, Maledivy

Po 5 dnech v Plumerii jsme se přesouvali na Dhiffushi. První ubytování bylo v Bibee. Moc se nám toto ubytování nelíbilo. Bylo sice čisté, ale pokoj bez okna, s mravenci a velmi slanou vodou z kohoutku. Ale spali jsme tam jen jednu noc, takže v pohodě. Doporučuji spíše méně náročným cestovatelům. Personál tohoto ubytování velmi milý!

Dalším ubytování na Dhiffushi byl Rashu Hiyaa. Velmi hezký a kvalitní hotel, milý personál (opět především obsluha a kuchař), dobré snídaně a výborné večeře. Absolutně nemám co vytknout. Pláž na Dhiffushi čistá, uklizená, jen trochu malá, ale naštěstí nebylo moc turistů, takže stačila. Jen oproti Thinadhoo již nemáte moc na výběr co se pláže týče, protože na zbytku ostrova jsou už pláže plné plastů apod. Je to škoda. Na pláži pro turisty bych doporučovala aby pracoval plavčík. Jsou tam opravdu silné proudy (a to i když jste ve vodě po kolena) a myslím, že to může někoho občas dost překvapit a někteří lidé nemusí odhadnout své síly. Z Dhiffushi jsme se jeli podívat na jeden den na Thulusdhoo. Výlet určitě stačil a asi bychom na tento ostrov nejeli na delší dovolenou (spíše pro surfaře). Po 5 dnech na Dhiffushi přesun spead boat do Male a ten byla také bez problémů.

Kdybych mohla dovolenou shrnout - byla skvělá! Pláže a moře úplně TOP!, ubytování skvělé a personál hotelů velmi milý. Z Vaší strany vše zařízeno opravdu velmi dobře. Děkujeme za veškeré doporučení a informace."

Michaela & Roman

OWH odpovídá: "Moc děkujeme za recenzi a jsme rádi, že se vám líbilo a byli jste spokojeni. Od prosince 2016 už je na Hulhumale bikini pláž pro turisty. Odjezdy lodí si hotely i resorty řídí samy. Jelikož jste si pobyt objednali jen pár dní před odletem, první loď na Plumérii již byla plná a proto jste museli počkat na druhou. Úklid se provádí v rámci "všech" maledivských možností. Staví se a stavět se bude dál a to všude, i na resortech, bohužel..."


bottom of page