top of page

Ostrov Dhigurah na Alif Dhaal atolu na Maledivách se stal naší srdeční záležitostí


Obydlený ostrov Dhigurah, Alif Dhaal atol, Maledivy

Klient: Michaela a Luboš

Termín: Srpen 2022

Lokalita: Hotel Dhiguveli Maldives na obydleném ostrově Dhigurah na Alif Dhaal atolu na Maledivách

Jiří nám napsal: "Dobrý den Lucie, ještě jednou chceme poděkovat za všechno. Na Váš web jsme narazili na internetu náhodou. Moc děkujeme, že jste se nám po dotazu do 5 minut ozvala a rozmluvila jste mi původní výběr ostrovů. Protože na základě Vašeho doporučení jsme jeli na Dhigurah a to přesně do puntíku splňovalo všechny naše požadavky.


Jen co jsme přistáli, tak se o nás postaral delegát hotelu, který nás dovedl na místní přelet, hned po přistání nás převezli na přístavu na loď, která už tam čekala a dovezla nás na ostrov, kde jsme zase nečekali ani minutu protože tam byla dodávka z hotelu. Přesun z letiště na hotel tudíž nikde nevázl a všechno šlo "jako po másle", což jsme po dlouhém letu ocenili. Ještě bych se vrátila k Dhigurahu. Tento ostrov přesně splňoval naše požadavky - klidný ostrov, bez turistů, 3 km dlouhá bikiny pláž 100 metrů od hotelu, obrovská džungle a hlavně na ostrově byl pořádek. Na pláži jsme mnohdy byli úplně sami, byly tam lehátka. Tento ostrov je známý výskytem velrybího žraloka, kterého jsme viděli a manžel ztratil měsíc po svatbě prsten když šnorchloval přímo nad tímto žralokem a ten prsten spadl přímo na něj :-).


Co se týče hotelu, tak jedním slovem úžasné. Čekala jsem, že když jedeme na lokální ostrov, tak to bude takové "low cost" bydlení, ale hotel byl krásný, čistý, pokoje byly velice hezké. Pokoj byl uklizený každý den. Velice jsme uvítali dřívější check in a při příjezdu se nám představil majitel hotelu. Po pár dnech jsme se znali se všemi zaměstnanci. Všichni byli velice milí a nápomocní kdykoliv. Co musím opravdu pozdvihnout je místní kuchyně. Tak krásně naservírované a výborné jídlo jsem opravdu dlouho nejedla ani v lepších restauracích v Praze. Číšníci se o nás starali jako v michelinské restauraci.


Na lokální ostrov jsem měla připravené takové ty šaty "na doma". Ty lepší jsem měla naplánované do resortu, kam jsme se další týden přesouvali. Ale na základě servisu, který nám poskytovali a na základě výborného jídla jsem svoje slavnostní šaty vytáhla už zde.


Pro nás se stal Dhigurah srdeční záležitostí a rádi bychom se tam ještě jednou vrátili. Měla jsem strach, že když manžel je zvyklý hodně sportovat, co tam bude dělat, ale každý den jsme zde nachodili kolem 10 km. Ráno jsme to po pláži vzali na cíp ostrova, kde se dalo přejít přes sand bank na další ostrov a zpět džunglí. Zároveň u hotelu je půjčovna veškerého vodního vybavení a za to, že jim manžel pomohl vytáhnout vodní skutr na břeh, tak nám ho i zdarma půjčili na projížďku. Suma, sumárum, s Vaší cestovkou jsme byli opravdu spokojeni a pojedeme zase a příští to vezme komplet celý zájezd. Na zkoušku jsme totiž zkusili pouze první část naší dovolené a to ubytování na lokálním ostrově. Zároveň musím vyzdvihnout Vaše stránky, které než je člověk celé přečte, tak je to na hodiny, ale na druhou stranu získá nespočetně informací o Maledivách.


Opravdu si cením toho, že když jsem přes whats up napsala nějaký dotaz, do pár minut jsme měli odpověď. Ještě jednou moc děkujeme."

Lucie aneb other way holiday: "Dobrý den Míšo a Luboši, děkujeme za detailní recenzi na náš oblíbený obydlený ostrov Dhigurah a hotel Dhiguveli. Jsme moc rádi, že jste byli spokojení. Ještě jednou děkujeme za využití našich služeb, přejeme, ať se daří a těšíme se na příště."

bottom of page