top of page

Úžásná vánoční dovolená Maledivy s Lucií I / 2016


Ukulhas, Alif Alif atol, Maledivy

Klient: Jakub & Michaela, Praha, Termín: Listopad/Prosinec 2016, Lokace: Serene Sky - Thoddoo, Tesoro View - Rasdhoo, Gunbaru Inn - Ukulhas, Plumeria Maldives, Sea View - Thinadhoo, Vaavu atol, Projekt: Poznávací okruh I - Maledivy s Lucií aneb Maledivy s česky hovořícím průvodcem

Jakub & Míša nám napsali: "Ahoj Lucko! Recenzi posíláme s malým zpožděním, jelikož jsme museli všechno pořádně vstřebat. :-)) Kdyby mi někdo před rokem řekl, že budu o Vánocích šnorchlovat na nejlepších lokacích světa, a to přímo na Maledivách, tak bych mu to opravdu nevěřil. :-)) Dovolená byla jedním slovem úžasná.

Původní plán jet na resort jsme zamítli a shodli jsme se na tom, že chceme poznat spíše místní kulturu a zažít Maledivy trochu "jinak". Chtěli jsme vidět zvyklosti, životní styl a to, co ve většině případů běžný turista neuvidí.

Jako první z ostrovů, který jsme na našem putování "Maledivy s Lucií" navštívili, byl ostrov Thoddoo. Nezapomenu ten okamžik, kdy jsme poprvé uviděli pláž. Ten jemný bílý písek a křištálově tyrkysová voda, tomu říkáme ráj! Překvapili nás milí a přátelští lidé, dechberoucí plantáže papáji a rozlehlost samotného ostrova. Při cestě na pláž jsme si občas připadali jako Robinson na opuštěném ostrově. :-))

Další zastávkou byl ostrov Rasdhoo, který je úplným opakem Thoddoo. Rasdhoo je určen především na šnorchlování, potápění a výlety na okolní sandbank a deserted island. A nejlepší zážitek? Samozřejmě sandbank! Nezapomenu ten pocit, kdy jsme běhali po kolena ve vodě uprostřed oceánu při západu slunce. Barbecue na opuštěném ostrově už byla třešnička na dortu:))

Po pár dnech jsme se přesunuli na ostrov Ukulhas. Ten nás fascinoval nádhernou nekonečnou pláží a dechberoucí vodou, jež vystřídala snad všechny odstíny modré. Jestli někdo hledá místo na fotky jako z katalogu, tak je na správném místě.

Jeden by řekl, že jsou všechny ostrovy stejné, ale není tomu tak. Každý je specifický a svým způsobem jedinečný. Zážitku máme načerpáno nesčetně. Ať už rybolov s místními rybáři při západu slunce, šnorchlování na těch nejlepších lokacích, objevování korálů po boku přátelské karety, pozorování mant a žraloků či popíjení koktejlů ve společnosti místních bubeníků.

Poslední zastávkou okruhu s Lucií bylo Hulhulmale a hlavní město Male, do kterého jsme se jeli podívat především na místní trhy s rybami a ovocem, které jsou opravdovým zážitkem. A jelikož nám bylo 10 dnů málo, tak jsme si pobyt prodloužili o dalších pár nocí na Thinadhoo - Plumerii. Jestli někdo neví kam, tak právě tady!

Plumeria Maldives, Thinadhoo, Vaavu atol, Maledivy

Po skvělé cestě rychlolodí nás přivítal velmi přátelský personál, provedl nás celým ostrovem, navnadil na potápění a nespočet možných aktivit v okolí a ukázal nám pokoje.

Volili jsme Plumeria Sea View s výhledem na oceán. Ráno člověk otevře oči a kouká přímo na tu nádheru a palmy... to se povedlo! :-)) O jídle netřeba diskutovat, jelikož šéfkuchař Johny umí a umí opravdu skvěle. Večeře na pláži byly více než boží. Obsluha 10/10, tak skvělý tým se jen tak nevidí.

Pláž nádherná a cesta džunglí na pláž ohromující! Lehátek na pláži bylo dostatek a nikdy jsme neleželi na písku. Pláž nebyla přeplněná, vždy cca 20 turistů. Šnorchlování z pláže je více než skvělé, a to i přes silné proudy (na jedné straně člověk nastoupí a na konci útesu vystoupí, alespoň se nenadře. :-))

A nejvíce adrenalinový zážitek z celé dovolené? Bezesporu noční šnorchlování se žraloky! Nikdy bych neřekl, že budeme plavat po boku 15-20 žraloků větších než my, ale stálo to za to! (vidět páření žraloků pokládáme za malý bonus :-))

A jelikož jsme byli přece na Maledivách, tak by byla chyba nejít se potápět, že ano? První ponor v životě byl boží. José, jakožto manažer diving centra a instruktor, je člověk na správném místě a pokud jste pod jeho vedením, tak nemusíte mít z ničeho, ale opravdu z ničeho strach. A jestli vás potápění neláká, tak vás milá a přátelská Magda vezme na opuštěný sandbank!

A abych nezapomněl, we won a crab race!

Plumeria Maldives, Thinadhoo, Vaavu atol, Maledivy

A nezapomeňme, že jediná věc, která udělá člověka bohatšího, je cestování! Takže neváhejte a cestujte!

PS: Lucka odvádí skvělou práci a již teď víme, že to nebyly první a ani poslední Maledivy. :-))

Jakub a Michaela.

OWH, Lucie odpovídá: "Moc děkuji za krásnou recenzi. Jsme moc ráda, že se vám cestování se mnou líbilo a bude mě potěšením kdykoliv příště. Moc jsem si to s vámi užila. Byli jste moc fajn!!! I sprostě mluvit jsme vás naučily.;-)

Každopádně je divný, že i vy jste vyhráli crab race, páč hotel je většinou plný, na crab race chodí všichni hosté a vždycky vyhrají naši klienti... Že by mě Ti malí mrštní krabíci taky znali... :-D"

Krásný příběh a spoustu společných fotek ze stejného okruhu naleznete ZDE.

bottom of page