top of page

Rozporuplná dovolená v hotelu Plumeria Boutique na ostrově Thinadhoo


Plumeria Maldives, Boutique, Thinadhoo, Vaavu atol, Maledivy

Klient: Filip s maminkou, Praha, Termín: Březen 2016, Lokace: Plumeria Boutique at Thinadhoo, Vaavu atol

Filip nám napsal: "Dobrý den. No po pravdě sem Vám chtěl napsat dřív, než jste napala, jaká byla dovolená, protože to byla velice rozporuplná dovolená a pár věcí mi vadilo opravdu hodně.

1) přistáli jsme na čas tedy 7:50,odbaveni jsme byli cca. v 8:30.tak nějak jsem měl dojem že tam někdo bude čekat.No poté,co jsem obešel snad všechny lidi s cedulkami,jsem pochopil,že ten náš člověk tam není.No tak jsem čekal do 9h a volal na hotel 2krát,kde to nikdo nebral.To už jsem byl celkem slušně naštvaný. Pak jsem si všimnul Petra Koláře (který to může potvrdit) - byl tak hodný,že nám též pomáhal a volal na hotel. V 9:10 jsme se dovolali týpkovi,ktérý tvrdil,že tam bude za 10min,což jsem mu nevěřil a v 9:25,jsem chtěl jít na trajekt a přesunout se mezi mola 5 a 6 a čekat na rychloloď.V tu chvíli naštěstí dorazil.....

2) hotel- sice vím,že jste psala, že se pár lidí ptalo na hluk ,ale nějak by mě nenapadlo,že někdo bude tak hloupej,že umístí dva obří generátory přímo pod hotel.Sice jsem měl špunty do uší,ale jen do 35 decibelů.Myčka vytváří hluk asi 50 decibelů.Jako bych ty špunty neměl,což znamená,že to bylo cca 60 a více.Mluvil jsem s jednou starší paní,co tam byla sama a jí to také vadilo. (Asi je to o věku 20 letým je to jedno).Takže první noc jsme se vůbec nevyspali-horor.Když jsme šli na recepci,jestli s tím jde něco dělat,bylo nám řečeno,že máme levnější variantu.Nám ale o peníze moc nešlo,koukli jsme do dražšího pokoje a bylo to téměř stejné.Po druhé noci jsem byl odhodlán s tím něco udělat,nebo klidně odjet.No recepční se sice usmívali ale to bylo tak vše.Naštěstí přišel house keeper a nabídl nám sea view-hotel vedle,pokoje jsme měli přes chodbu a okna na druhé straně-což snížilo hluk cca o 20 %.Takže se to celkem dalo.

3) sice mám italy celkem rád,ale hned první den se jich nahrnulo tak 40 na bikyny beach a už moc nebylo kam si lehnout,na slunce sem se neodvažoval-leda do lesa a já chtěl mít výhled na ostrov naproti.Takže druhej den tak trochu boj o lehátka.Tak nějak nám to připomínalo ten Mácháč,hlava na hlavě. Naštesí toto bylo tak 3 dny,ostatní dny na pláži skoro nikdo nebyl....

4) odjezd - vím,že bylo napsáno,že jsou 2 možnosti. Personál včetně hlavního kuchaře nám říkal,že je to ok,když letíme v 23h,pojedem ve 13,že se to tak dělá.Jednou nám na recepci řekli že ano,a večer že se ten první recepční spletl a že jedem ráno.Tím pádem zpět byla neuvěřitelně dlouhá.Vstávali jsem v 6 ráno a od 9h čekali v male do 20h a pak ještě mělo letadlo 1h zpoždění.....

5) abych to shnul.Měl jsem to štěstí,že jsem celkem cestoval.Například Malaysie,Indonésie - pokud jste na nádraží a chystáte se někam vlakem,jízdní řád je velice orientační a občas to nejede vůbec ikdyž se píše že ano.První den mi to vadilo,ale pak jsem si na to zvyknul -měl jsem 1 měsíc,dovolenou,takže pár dní navíc neřešíte a navím je tam neuvěřitelně levně.Takže si sednete a čekáte. Ale na Maledivách je to dost drahé a nějak jsem nepřišel na to proč.Pokud jako většina lidí beru poměr cena výkon,tak mi to dost pokulhává. Od téhle dovolené jsem chtěl- vyspat se,odpočinout si od lidí a potápění-to poslední vyšlo super.Ostrov náhera,pod vodou ještě hezčí.Jen díky tomu to nebyl propadák.

Filip

OWH odpovídá: "Dobrý den Filipe,​

1) To mě velice překvapuje, protože personál hotelu Plumeria je na letišti vždy na čas a právě dnes, když jsem náhodou na letiště přišla na kontrolu, tak tam byl také. To se muselii “Soudruzi z NDR někde udělat chybu.” No každopádně jim na Plumerii dám “huláka”. Měl jste mi to hned nahlásit! Já už bych si s nimi poradila.

2) Již brzy bude mít místní power house - elektrárna zvukotěsné zdi. Patří obci a Pluméria jim již několikrát navrhla, že jim ji odstěhují. Na jiných ostrovech jsou generátory také blízko penzionů. Bez elektřiny hold nebude světlo atd. Upřímně, spala jsem tam několikrát a když jsou zavřená okna, stejně se nedá spát s otevřenými, tak slyšet nejsou.

3) Jo, tak to kdyby jste byl na ostrově Maafushi, tak tam je to jak na Makarské. Občas jsou na Thinadhoo skupiny Italů, ale ne takhle masové. Max. 20 lidí. Pláž je velká dost, dá se být po celé délce ostrova, kde nikdo není. Plumeria bude mít brzy svou vlastní bikini pláž. 4

4) Dvě možnosti jsou v případě, že je více odletů odpoledne. Ani lodě z resortů nepojedou extra kvůli dvou lidem. Dá se, ale je to privátní transfer, který si musíte draze zaplatit. Lodě jezdí dle příletů a odletů všech hostů a příjezdy i odjezdy na ostrov jsou vždy potvrzeny až večer před příjezdem nebo odjezdem. Toto je maledivské pravidlo. Já Vám nabízela půl denní pobyt na Hulhumale...Nechtěl jste.

5) Maledivy nejsou ani Malajsie a ani Thajsko. Maledivy patří k 10ti z nejluxusnějších destinací na světě a ani Malajsie a ani Thajsko k nim nepatří. O tom píši i na našem webu. Tak alespoň, že jste byl spokojen s ostrovem a potápěním, když už s ničím jiným. Kvůli přírodě se vlastně na Maledivy jezdí, ne?! Ještě jednou děkuji za shrnutí. Přeji Vám, ať se daří.Pozdrav z Malediv a brzy již mé oblíbené Plumérie, Lucie.

PS: Už se vážně nemůžu dočkat, až budu na Plumérce zpět, je to můj druhý domov na Maledivách. První je bohužel ve městě."

bottom of page