top of page

Krásná dovolená na ostrově Thinadhoo, v hotelu Plumeria Maldives


Plumeria Maldives, Boutique, Thinadhoo, Vaavu atol, Maledivy

Klient: Zuzka & Honza, Praha, Termín: Březen 2016, Lokace: Plumeria Maldives, Boutique - Thinadhoo, Vaavu atol

Zuzka nám napsala: "Dobrý den, děkujeme za krásnou dovolenou na ostrově Thinadhoo. Dovolená splnila a někde i předčila naše očekávání.

Příjezd: vyzvednutí personálem hotelu a pohodová plavba speedboatem na ostrov. Na ostrově přivítání manažerem, standardní check in, transport zavazadel na pokoj zaměstnanci, welcome drink.

Ostrov: už toho bylo napsáno dost, ale přesto. Krásná kombinace džungle a exotické pláže a místních obydlí. Vše je na ostrově podřízeno turistům, pár dalších obyvatel dělá na stavbě dalších zařízení nebo bůhví co. Hlavně bikini pláž je krásná, jak z prospektu. Korál okolo ostrova je také ráj pro šnorchlování. Na ostrově je několik prodejen suvenýrů, kde lze i koupit něco na zub nebo vodu.

Ubytování: odpovídá 4 hvězdám. Prostorný a pěkně zařízený pokoj, moc pěkná koupelna. Příjemné překvapení je úklid 2x denně. Máte k dispozici 4 x 0,5l láhve vody na den. Technicky byla v našem pokoji trochu poddimenzovaná klimatizace, ale nám to nevadilo. Kdo chce ale třeba na noc mít 25C, tak to už neutáhne. Hlavně první dny je z pokoje slyšet generátor, ale neruší. Bazén OK, k dispozici ručníky na pláž. Personál našel dobrou kombinaci mezí tím být příjemný, ale zároveň ne vtíravý.

Jídlo: snídaně klasický bufet, dobrý výběr. Umím si představit o trochu lepší, ale i horší. Večeře byla většinu času v restaurantu na pláži – výběr ze salátů, polévka, pečivo, většinou těstoviny, rýže, nějaká kuře, kari a ryba. Většina jídel poměrně dost pálivá a po čase (byli jsme 2 týdny) je jídlo už celkem monotónní, ale to není myšleno jako kritika. Velký výběr sladkého, i když úrovně evropských cukrářů nedosahuj. Nejlepší jsou ale obědy – za 15 USD výběr ze dvou jídel, polévka a dezert a na skutečně vysoké úrovni, pěkně naservírované. Určitě doporučuji chodit na obědy do hotelu, na ostrově nic moc jiného není a kvalita je skutečně dobrá.

Výlety: dobře organizované dive centrum, splní skoro vše co chcete. Na většinu výletů nás vzali i když jsme byli jen 2. Dle mého názoru i dobré ceny. Obzvlášť celodenní výlet na neobydlený ostrov se šnorchlováním byl zážitek, stejně i večerní šnorchlování se žraloky.

Co by mohli zlepšit: úklid hlavní pláže ostrova. Na to kolik je v hotelu zaměstnanců, tak kdyby manažer jednou denně poslal na 10minut někoho ať posbírá těch pár PET lahví, obalů a ostatních odpadků (bylo tam i pár střepů, ostré konzervy…), tak by to obrovsky zvedlo reputaci ostrova. Odpadky na pláži není nic co by dovolenou rušilo, to určitě ne – výrazně pod evropskou úrovní, ale je to škoda. Víme, že to není jejich pláž, ale když se chtějí posunout dál, je to nutnost. Taky bych doporučil udělat standardní nabídku nápojů s cenami, hlavně míchaných, určitě by jim to zvedlo prodej.

Zuzka a Honza

OWH odpovídá: "Moc Vám děkuji za perfektní recenzi. Jsem moc ráda, že se vám tam líbilo a že pobyt předčil vaše očekávání. Snažím se, snažím, jen je to s tím úklidem ostrovů a pláží těžké. Zrovna Plumeria o ostrov dost dbá, jenže závist je závist a nikdo jiný, než oni o ostrov nepečují a pečovat nechce a jak píšete, nelze se denně starat o úklid celého ostrova, jelikož mají své vlastní starosti. Nicméně na Plumérce budu za pár dní, už se nemůžu dočkat a opět jim to zopakuji. Opakování je matka moudrosti. Jiné ostrovy jsou na tom s úklidem mnohem hůř. Dovolím si říct, že Thinadhoo je jeden z nejčistších ostrovů. S Evropou nemůže Maledivy rovnat, přeci jenom je to Ásie, ale snaží se snaží a dle mého názoru jim to jde. Ostatní poznámky předám TOP vedení Plumérky. Moc děkuji za feedback a třeba někdy příště na viděnou. Ať se daří Lucie a spol."

bottom of page