top of page

Krásný a zelený obydlený ostrov Thoddoo


Thoddoo, Alif alif, Maledivy

Klient: Katka (single cestovatelka), Česko, Termín: Únor 2015, Lokace: Retreat Thoddoo na Thoddoo

Katka nám napsala: "Dobrý den Lucie, konečně jsem se trošku aklimatizovala, tak jsem se rozhodla Vám napsat. Ostrov Thoddoo byl pro mě tím nejlepším výběrem. Je to opravdu ostrov plný zeleně, s minimem turistů a velice příjemnými obyvateli. Celých cca 14 dní jsem proflákla přesně tak, jak jsem to měla v plánu. Jen jídlo, odpočinek a spánek. V téhle fofr době je potřeba jednou za čas vypadnout pryč od lidí a totálně vypnout a to se mi zde podařilo. Na pláži nás nebylo snad nikdy víc než 10 a když někomu ukazuji fotky, nevěří mi. :-)

Penzion Retreat Thoddhoo je úplně normální, čistý a vkusně vybavený penzion, jehož atmosféru nedělá vybavení a poloha, ale jeho majitel společně s bratrem. Mohamed i Abdullah se o mě starali jako o vlastní, denně mě vozili na pláž a museli být hrozně nešťastní, že nic nechci, nic nepotřebuji a nic nepodnikám. Jediným mým požadavkem byl vlastní slunečník a ten jsem měla k dispozici během celého pobytu.

Obyvatelé ostrova jsou všichni neskutečně milí a přátelští a nestalo se mi, že by mě někdo nepozdravil nebo neporadil, když jsem potřebovala s něčím pomoct. Je zde samozřejmě úplně jiná atmosféra než v hlavním městě a díky moc za ni. Dokonce i místní ženy se všechny usmívaly a prohodily pár slov. 3 restaurace, které jsem objevila jsou plně dostačující, protože každá má úplně jinou atmosféru, jinou obsluhu a v každé si najdete něco, co vás osloví.

Podnikla jsem i výlet na ostrov Rasdhoo a přilehlé dva menší a to mě to popravdě zklamalo. Ale každému z nás se může líbit něco jiného. Poslední den v Male jsem si neskutečně užila, protože na mě v přístavu čekal Mohamed, seznámil mě s kamarády a protáhli mě celým Male, včetně místních trhů. Navíc mi pomohli při nákupu místních pochoutek, takže jsem nebyla "obrána" jako většina turistů.

Co se týče mého prvního dojmu z Malediv, je to opravdu ráj jako z katalogu. Lidé jsou přátelští a snaží se, aby si zde každý našel to svoje. Nikdy se mi nestalo, že by mě někdo obtěžoval prodejem nějakých cetek, vtíravou nabídkou výletů apod., jak jsme zvyklí v jiných destinacích. Doufám, že jim jejich skvělé povahy a vstřícnost zůstanou a turismus je nezkazí. Jedinou chybičkou je jejich nevyřešené nakládání s odpadem, které si ovšem budou muset uvědomit sami.

Teď Vy! Jste neskutečná. :-)) Máte neuvěřitelně perfektně propracované webové stránky, na nic si nehrajete a komunikace s Vámi je prostě skvělá. Takovou spolupráci a péči bych si představovala u všech cestovek, agentur a obchodních partnerů. Dokážete uznat chybu a když je někdo debil, čte itinerář asi milionkrát a nevšimne si věty, že ho bude někdo čekat na letišti (velká omluva a úklon až k zemi:)), tak to přejdete úplně v klidu. Až pojedu zase někdy na Maledivy, tak jedině s Vámi. Ještě jednou za všechno moc děkuji a přeji Vám, ať se daří v soukromí i v práci."

Katka

OWH odpovídá: "Moc děkuji za krásnou recenzi. Jsme moc rádi, že jste měli krásný pobyt a nezapomenutelné zážitky. Budeme se těšit na viděnou."

bottom of page