top of page

Krásná dovolenka na resorte Siyam World na Maledivach


Siyam World, Noonu atol, Maledivy

Klient: Eva s rodinou (7 osob vč. dětí 6 a 11 let); Slovensko

Termín: Únor / Březen 2022

Lokalita: Resort Siyam World na Noonu atolu na Maledivách; Beach Suite with Pool & Sunset Pool Beach Villa


Eva nám napsala: "Dobrý deň, Dovolenka, komunikácia s cestovnou kanceláriou aj s rezortom bola v poriadku. Priamy let bol veľmi fajn - deti zvládli bez problémov. A my dospeli tiež 😃


Z nášho domčeka sme mali krásny výhľad. Prikladam foto. V oceáne pred domom ale nebolo možné plávať. Voda nebola ani po kolena, preto sme sa presuvali na druhu stranu ostrova, čo bolo mierne nepohodlne (predovšetkým s menšími deťmi a so všetkým, čo na plazi “potrebovali” a čo si so sebou pobalili). Z reštaurácií, ktoré sme vyskúšali bola jednoznačne najlepšia wahoo. Jedli sme tam trikrát - kvôli menšiemu výberu jedál. Thajska reštaurácia bola “nejedla”, spanielska tiež nič extra. Jungali - prostredie aj strava ako keby sme sa ocitli v o dve triedy horšom rezorte 🙈 najčastejšie sme jedli v bufetovej restauracii tempo. Jedlo sa dalo jest, posledné dva dni to ale bolo tragické - zrejme odišlo viac hostí, tak bol aj podstatne menší vyber.


Čo sa týka snorchlovania - na našej strane ostrova bol koral viac menej mŕtvy aj rybiek pomenej. Čiže sme sa šnorchlovali len pri pristavacej ploche hydroplanu - čo nebolo úplne pohodlne. Neviem či to bolo konkrétnym rezortom, ale necítim to tak, že by som sa chcela na Maledivy v dohľadnej dobe vrátiť. Asi som očakávala živší oceán. Boli sme aj na viacerych výletoch - na rybačke žiadne ryby. Na snorchlovacke tiež rýb pomenej. Celé to zachránila manta, ktorá sa na nás prišla pozrieť. Výlet za delfínmi ok.


Deti boli nadšene zo zmrzliny - na ranajky obed aj večeru 🙈 a z krabov pustovnikov (aspoň tých tam bolo dosť). Vždy počas večere sa s nimi hodiny hrali a budovali im sieť tunelov.

Dovolenku hodnotím pozitívne, mali sme sa ako rodina spolu naozaj krásne.


Upratovanie bolo v poriadku, takisto vodiči mini autíčok. Nikdy sme dlho nečakali. Aj casnici boli mili. Teda okrem together baru, kam sme chodili na plaz. Tam sa nám stalo, že si nás buď nevšímali, alebo nám nič nepriniesli.


Pekný deň prajem a ďakujem za všetko 🙂"


Lucie aneb other way holiday odpovídá: "Dobrý den Eva, moc děkuji za upřímnou recenzi. Osobně jsem na Siyam World byla na 3 noci, od 8. do 11. března 2022. Byla jsem ve všech restauracích vč. japonské Arigato, mimo Wahoo, bookli mi je ze sales department, prý Wahoo je moc vytížené, a upřímně bylo jídlo ve většině případech výborné. Siyam World od počátku hodnotím jako 4* resort, a opravdu tomu tak je. Když porovnám ostatní 4* resorty na Maledivách, je to stejné. Čekací doba v restauracích na jídlo byla cca 15 min. Ke šnorchlování jsem se nedostala, nebyl na to čas, ale několikrát jsem prolezla celý ostrov, a mohu říct, že na to, že je resort největší na Maledivách, si na preopening fázy vedou poměrně dobře. Když jsem tam byla, resort měl 80% hostů. Jangali se mi líbilo moc. Jídlo bylo normální, žádný zázrak, ale neublížilo. Zmrzlina byla opravdu skvělá. V bufetových restauracích byl za mě opravdu velký výběr. Na jiných resortech to bývá to o dost horší. S číšníky a barmany mám podobnou zkušenost. Záleželo na tom, kdo měl zrovna směnu. Při stavbě resortu se většina podmořských zvířátek stáhne jinam, protože je výstavba ruší, a později se zase začnou vracet. Co se týká korálů, Maledivy v roce 2016 postihlo opravdu velké bělení korálů, za což může jenom a jenom člověk. Není to ale všude tak hrozné. Na některých atolech je podmořský život opravdu bohatý. Škoda, že vás nevzali na Thamburudhoo reef, kde jsou jak živé korály, tak spoustu ryb. Korálový útes patří k resortu. Jsem moc ráda, že jste s námi byli celkově spokojeni a dovču si i přes malé trápení užili. moc přejeme, ať se daří a třeba někdy v budoucnu opět na viděnou."

bottom of page