top of page

Dokonalé služby other way holiday a dovolená na Reethi Faru na Maledivách


Reethi Faru, Raa atol, Maledivy

Klient: Veronika s rodinou (dítě 3 roky)

Termín: Březen / Duben 2021

Lokalita: Resort Reethi Faru na Raa atolu na Maledivách

Veronika nám napsala: "Dobrý den Lucie, jak jsem Vám už po WA avizovala, recenzi moc ráda napíšu, protože i když jde o velice subjektivní záležitosti, ráda je sama při pořizování dovolené pročítám a pomáhá mi to při rozhodování.


Měli jsme původně vybraný úplně jiný rezort, na který jsem se osobně moc těšila. Vyčkávali na správnou chvíli, abychom Vás kontaktovali, s ohledem na všechny okolnosti kolem Covidu. Vy jste nás ovšem předběhla s nabídkou, ze které jsme z počátku nebyli moc nadšení (po klientovi, který si vše "poskládal" dle sebe), ale po konzultaci jste nám nabídli možnost úpravy, takže jsme si řekli, proč ne. Tento rezort bych si asi osobně nevybrala, ale přesvědčily mě právě recenze na cestovatelských webech, které jsem důkladně prostudovala.


Cenově byl v akci a zhruba na polovině toho, co jsme zvyklí, proto jsem nečekala na žádné "zázraky". Po počátečních komplikacích s testy, kdy přítel vyšel falešně pozitivní PCR testy den před odletem jsme ocenili vaši pomoc a reaktivitu, aby pobyt nepropadl a o cenné rady jak na aerolinky atd. Letěli jsme s Austrian a u nich mám pocit, že každý operátor Vám podá jiné informace, některé si protiřečí, ale nakonec se člověk i tam dobere po asi 10 pokusech kýženého výsledku - náš let změnili na otevřenou letenku. Pro nás byla priorita přímý let z Vídně. Jinak jsou zaručeně nejdražší.


S náhradním termínem se nám trošku zkomplikoval výběr vil. Nechtěli jsme určitě vodní vilu a dle recenzí měli nejlepší polohu vily s jacuzzi. To ovšem nebylo možné na celý pobyt. Takže jsme se stěhovali po 3 nocích. Je to trochu otrava, ale tím, že to bylo brzy po příletu, ani jsme se moc nevybalovali, takže vše proběhlo celkem rychle a hladce a neměli jsme pocit ztraceného půl dne balením a vybalovaním.


Abych zhodnotila tedy vily - vily s jaccuzi mají lepší stínění = celý prostor až k moři pokrývají stromy + palmy, takže pro rodiny s dětmi je to ideální. Je to jedno velké kryté pískoviště a pláž je relativně široká a vstup do moře opravdu po jemném písku bez korálů. Ty jsou mimochodem až o hodně dál, takže na šnorchl si trošku zaplavete. Ovšem není to nic hrozného. My tu možnost ani nevyužili, protože ty první 4 dny moře klidné nebylo a často i pršelo - jsou to sice přeháňky, ale tím jak je moře rozbouřené a vlnolamy kolem, moc to nelákalo. Asi jsme měli menší štěstí, počasí se stabilizovalo, ale větší vlny a silnější proudy zůstaly nadále. Až posledních pár dní to bylo super klidné. Takže tentokrát šnorchl nemohou moc posoudit a trochu mě to mrzí.


Ohledně samotných jaccuzi, myslím, že to není vůbec hygienické - člověk z nich necítí chlor a voda slaná není. Takže jestli je tam pouze filtr, tak ten bakterie a viry nezabije. Mimochodem já se v ní nekoupala a nic mi nebylo, ale syn s přítelem měli hned druhy den takovou dost ošklivou vyrážku a ztratila se až s příjezdem domů = po více jak 10dnech. Následně jsme si všimli, že pár lidí (sousedů, kteří mají také vířivky) mají stejné vyrážky, děti i dospělí.


Vily jsou samy osobě stejné - měli jsme vždy Deluxe a nic nám nechybělo. Je tam sice chladnička na minibar, ale nic v něm není. Nějak nás to netrápilo, protože vždy byl poblíž nějaký denní bar, kde bylo možné na občerstvení zaskočit. V rámci All inclusive je občerstvení zdarma až na výjimky značené v nápojovém lístku červenou*. 3 i více lahví vody dostáváte zdarma denně při úklidu. Koupelna je menší, ale funkční, sprcha pod hvězdami a mají super věc - bytelný přenosný sušák na plavky, což je velmi praktické. Klimatizace fungovala dobře a nebyla hlučná. Úklid probíhá ráno v době snídaně a večer kolem večeře máte možnost nechat si uklidit a vyměnit ručníky opět. Chlapci, co uklízí jsou rádi za každé zpropitné. Sice nikdo nevytváří žádné zvířátka z ručníků a pod., ale jsou milí a úslužní. Na pokoji je porcovaná Nestle káva a sušené mléko a čaj - černý, zelený a zázvor. Varná konvice samozřejmě také.


Když konzumujete v baru, máte vše servírováno do skla, pokud berete sebou na vilu, je to plastové a praktické pro děti. Na terase jsou 2 pohodlné židle a při stupu na pláž máte ještě slunečník a u něj 2 lehátka, které si posunujete dle potřeby. I přesto, že byl resort plný, hodně lidí chodí k bazénu, který mi přijde ve stejném stavu jako ty vířivky, tudíž jsme nevyužili. Při procházce okolo ostrova jsme zjistili, že jsou tam i "zahradní" vily bez přístupu k moři a jejich osadníci asi využívají množství lehátek na plážích před bary a u bazénu. Ostrov se dá obejít po pláži při odlivu bez problémů s přílivem v jednom místě vadí křoví (ale lze jít mořem). Je to na 25min.


Měli jsme vždy výbornou polohu vily, ale nechtěli bychom být ve vilách z druhé strany ostrova - od bazénu směrem k hlavní restauraci. Tam jsme se procházeli několikrát k večeru i ráno a vždy cítili obrovský zápach ze septiků. Možná to byla náhoda, protože přes den to cítit není, ale je tam větší hluk z nějakých průmyslových budov v resortu.


V hlavní restauraci VAKARU máte bufet, který je bud mezinárodní nebo večer tematicky (italský, francouzský, středomořský, mexicky, atd.) Resort je indicky, takže ta klientela je tam jasná. Překvapilo nás ovšem že pro děti se dá bez problémů sestavit zdravé a chutné jídlo nepikantní a nekořeněné, což je super i pro dospělého, který pikantní nemusí. Vždy je tam na výběr nějaká směsice salátů, čerstvé zeleniny, kuřecí, jehněčí, ryba. Přílohy jsou většinou taky rozmanité. Mají post, kde dělají čerstvé těstoviny s nějakou omáčkou, ale většinou to bylo bez nějaké větší chuti. Ráno dělají čerstvá vajíčka, omelety, wafle, palačinky and. Mají velký výběr pečiva, slaného, sladkého. Čerstvé ovoce bylo na každé jídlo - melouny, papaya, hrušky, kokos, passion fuit, citrusy. Mango nikdy :-) Dezerty, byly takové spíš klasické žele dorty, sem tam něco vyčnívalo. Co ale bylo strašně slabé byly uzeniny, na snídani nepoživatelné (něco jako junior), párky asi něco jako Kostelecké = bez chuti, přebyté pikantním kořením :-)


Obecně bych restauraci ohodnotila jako 3 - 4*, ale s velmi dobrým rozpětím, že se vždy dalo něco vybrat. Personál velmi milý, relativně rychlí, odnáší špinavé nádobí a přináší nápoje, ale vše stíhají a je jich tam dost.


Měli i tematický večer na Velikonoce s různými sladkostmi, vajíčky na všechny způsoby, bylo to poutavé hlavně na oko.


Chtěli jsme vyzkoušet nějakou restauraci a vybrali jsme si Dhiyavaru - popsáno jako fine dining over the ocean. Ovšem tam jsme byli zklamaní maximálně. Jednak čekáte nějakou úroveň ale i to "fine dining" po těch bufetech :-) Ale to jaký výběr je a co dostanete potom na stůl jde v ruku v ruce. Hamburgery, Fish and chips i jako kids menu, hranolky, smažené čínské závitky, pizza, předražené plody moře. No asi jako fast food. Co bylo ovšem nejkomičtější, že restaurace i přesto, že je zasazena nad mořem, není tam jedno jediné osvětlení té vody! Tak jak to známe ze všech resortů - sedíte, kolem vás plavou ryby a vy u večere pozorujete. Tady sedíte sice na terase nebo uvnitř, ale všude okolo tma. I v té restauraci vám donesou na přečtení jídelního lístku lampičku. Osvětlení je pouze na baru. Vyjdete ven a molo úplně stejné - všude tma. Par světýlek dali pouze abyste viděli na cestu. Restaurace je kvalitou jen lepší Mekáč. Obsluha zmatená a přitom tam bylo jen pár stolů. Prostřeno bylo pouze pro 2, synovi ani nedonesli příbor, asi brali, že bude jíst pizzu rukama :-D


Co bylo v porovnání jinými rezorty slušně vybavené byla posilovna. Sice stroje starší, ale plně funkční a rozmanité.


Co se týče barů, jsou tam dobře rozmístěny, aby do nich nebylo daleko odevšad. Barmani jsou většinou milí a nemusíte dlouho na nic čekat. U baru je dostatek lehátek pro všechny, kdo chtějí odpočinek blízko občerstvení. Chodí tam i lidé z water vil i z těch zahradních vil.


Jsou tam ještě další 2 restaurace - a to Vegan a Gril, ale tam nemáme osobní zkušenost. V baru vedle hlavní restaurace Vakaru je i velký bar Haruge, kde lze posedět večer, mívají i tematické hudební programy, mají rozšířenější nápojový lístek, ale spíše nápojů mimo All inclusive balíček. Hned vedle Haruge je praktická herna pro starší děti s kulečníkem, knihami a společenské hry.


Coconut spa nemohu hodnotit, tentokrát jsme nevyužili.


Trochu nám zde chyběl dětský koutek (jako na Mövenpicku), ale když si člověk doveze pár hraček, tak nějaké bábovičky dokoupí v místním obchodě.


Vzhledem k povětrnostním podmínkám, jsme využili 1h zdarma na průhledné kanoe, pro dítě je to praktické, alespoň ten podmořský život vidí také z části.


Jinak jejich Dive centrum je dobře vybavené a je možnost tam spoustu věcí půjčit, dokoupit. Mají výlety na šnorchl, kde jsou delfíni a manty na 2,5h. Musí to být úžasný zážitek, ovšem dítě vám nikdo po dobu šnorchlování nepohlídá a jet každý zvlášť, to nám přišlo už méně praktické.


Co stojí ale za zajímavost, že nabízí zdarma potápěčské školení, abyste si to mohli alespoň částečně vyzkoušet. Není z něho žádný certifikát, ale lidé, kteří váhají, tak je to ideální pro ně. My to objevili až na konci pobytu, ani jsme to nevyužili.


Na to, že byl rezort zaplněný, člověk měl pocit osamocení na naší pláži. U bazénu a baru NALA bylo ovšem relativně plno, tam byl spád většiny těch zahradních vil.


Co mi přišlo fajn, že každé ráno čistili pláž od "naplavenin", kterých tam bylo relativně dost během dne.


Jinak ta imuga nakonec fungovala pouze na telefonu - když jsem to dělala z PC, tak to nefungovalo ani to večer ani brzy ráno. Ze zoufalosti jsem šla na mobil a tam to prošlo okamžitě, což nechápu, protože v ČR před odjezdem jsem to dělala na PC.


Snad jsem na nic nezapomněla. Jako po každé, děkujeme za dokonalé služby a veškerou pomoc se všemi změnami, kterých letos tedy nebylo málo. Člověk může vždy jet na vlastní pěst, ale s Vaší organizací je to v klidu a člověk má jistotu, že za něj vše zařídíte. :-) Vaši delegáti na místě byli moc milí. :-)


Přeji pěkný zbytek víkendu, Veronika"

Lucie aneb other way holiday odpovídá: "Dobrý den Veroniko, opět moc děkuji za velice vyčerpávající feedback. Nesmírně si Vašeho času vážím. Jak jsem říkala před Vaší dovolenou, Reethi Faru je novější 4* resort a tomu také odpovídá kvalita resortu. Resort jsme nabídli, nenutili. :-) V době Covidí celé Maledivy trápí horší zásobování potravinami, a to i ty nejluxusnější resorty. Letecká i lodní doprava se obnovuje pomaleji. Vzhledem k tomu, že se kromě ryb a kokosu na Maledivy vše dováží, je tu aktuálně pár menších problémů s velkým výběrem ovoce, zeleniny a dalších potravin z dovozu. Co se týká septiků, nejenom Maledivách, při změně tlaku občas zapáchají. I v ČR kanály často smrdí. Ještě jednou děkujeme za opětovně využití našich služeb, přejeme, ať se daří a budeme nám také potěšením i v budoucnu. Jak už víte, naši stálí klienti u nás mají malé věrnostní slevičky."

bottom of page