top of page

Skvelá dovolenka na obývanom ostrove Feridhoo


Feridhoo, Alif Alif, Maledivy

Klient: Katarina (single cestovatelka, Slovensko, Termín: Duben/Květen 2016, Lokace: Feridhoo, Alif Alif atol

Katarina nám napsala: "Dobry den Lucka, dakujem Vam velmi pekne za zorganizovanie mojej skvelej dovolenky. Vsetko bolo tip top. Vratila som sa domov oddychnuta a s hlavou plnou novych snov. V penzione Sevinex Inn a ostrove Feridhoo som bola prve styri dni jediny turista. Uzasny relax a reset, hladala som teraz presne taketo pokojne miesto a Vy ste ho pre mna nasli. Vdaka! Velmi si to cenim. Velky kompliment majitelovi penzionu - Abu robi svoju pracu na vybornu, je velmi priatelsky a snazi sa splnit vsetko co hostovi vidi na ociach. Cely svoj cas venuje klientom, zodpovie kazdu otazku, zorganizuje vsetko s plnym nasadenim. Penzion je novy, ubytovanie velmi komfortne. Ranajky a vecere serviroval v malej zahrade. Na veceru bola kazdy den ina ryba ktoru chytil v mori, vzdy cerstva a pripravovana s roznym korenim, niekedy pikantnym, velmi chutnym. Pocas vyletov sme vzdy cestou chytali ryby, pre mna uzasny zazitok a spomienky na detstvo. Plaz bola velmi pekna a cista, vzdy bol pripraveny slnecnik a lehatko. Bolo na nej vela krabov, krasne snorchlovanie kusok od brehu. Vecer sme chodili pozorovat modro svetielkujuci plankton na plaz. Pocasie bolo tiez velmi pekne, iba jeden den bolo zamracene a v den odchodu prsalo.

Toto nie je kritika: Ano, odpad na Maledivach bol, cakala som vsak ovela vacsi horor. Najhorsie to bolo v Male. Feridhoo bolo az na niektore casti ok. Turisticku plaz upratoval Abu alebo personal z Feridhoo Inn kazdy den. Takisto ulice zametali miestne zeny kazdy den skoro rano. Myslim si, ze hlavnym problemom je neexistencia akehokolvek systemu recyklacie a vychovy deti k separacii odpadu uz od skolky tak ako to vtlkali do nas uz od detstva. ​

Mozno sa Vam hodi tento update informacii, prosim tiez to nepovazujte za kritiku, absolutne mi to neprekazalo, su to len detaily a verim tomu, ze na Maledivach sa vsetko rychlo meni: Trajekt letisko - Male stal 1 dolar, uz nie 0.5. Pripajam foto cien za sim karty na letisku, ta najzakladnejsia stoji momentalne 11 dolarov, nie 10. Abu ma vyzdvihol jeho clnom uz na ostrove Felidhoo. Vravel, ze rychlolod premava kazdy den, treba ju nahlasit vecer pred odjazdom, problematickejsi moze byt len piatok. V pondelok som cestovala trajektom priamo z Feridhoo do Male bez prestupu, neviem ci to bolo kvoli pocasiu, boli dost velke vlny a isiel vacsi trajekt. Pri cestovani s taxikom sa mi stalo len raz, ze si taxikar vypytal 5 dolarov. Hovoril zle anglicky a argumentoval tym, ze ostatni si pytali odo mna zle sumy, ze preprava osoby je 2 dolare a s batozinou je to 5. Uz som nemala cas a energiu s nim diskutovat, tak som mu tych 5 dolarov zaplatila. Inak boli ostatni seriozni, cestovala som viackrat s taxi.

Tak som sa rozpisala, no v skratke bola to naozaj uzasna dovolenka. Urcite Vas budem odporucat mojim priatelom a znamym. Rada by som Vam napisala, ze sa na Maledivy vratim, no prave teraz by som klamala, zatial ma laka objavovat nove :)) Prosim dali by ste mi kontakt na Vaseho znameho na Sri Lanke? Citala som o nom na Vasich strankach. V novembri planujem dalsiu dovolenku... Prajem Vam vsetko dobre a este raz velka vdaka!"

Katarina

OWH odpovídá: "Moc děkujeme za pár krásných řádků. Jsme rádi, že jste měla krásný pobyt a nezapomenutelné zážitky! Co se týká odpadků na ostrově, hodně jsme už pokročili. Pokaždé, ať jsem na jakémkoliv ostrově, máme s majiteli penzionů, hotelů a starosty ostrovů sezení a vždy se jim snažím vtlouct do hlavy, co s odpadky atd. Hodně pokročili. Chvilku jim to ještě hold dá. Děkuji za update. Povídejte mě o tom, na Maledivách je všechno jinak snad každých 5 minut."

bottom of page