top of page

Obydlený ostrov Thinadhoo, hotel Plumeria Maldives a resort Adaaran Club Rannalhi


Plumeria Maldives, Boutique, Thinadhoo, Vaavu atol, Maledivy

Klient: Karolína & Honza, Praha, Termín: Duben 2018, Lokace: Plumeria Boutique at Thinadhoo, Vaavu atol, Adaaran Club Rannalhi

Karolína nám nápsala: "Dobrý den, Lucko, chtěla jsem Vám sama psát, až se trochu aklimatizuji, zítra mě čeká ještě služební cesta do Madridu a zpět, a hned pak do Brna, tak je to takové hektické. :-) Nicméně, píši tedy hned. Spokojeni jsme byli moc, opět se ukázalo, že Maledivy jsou prostě krásné, a patří k těm několika málo rájům na zemi, které ještě nejsou tak komerční. Řeč je především o lokálních ostrovech, samozřejmě.

Thinadhoo je nádherné místo a vůbec se nedivím, že se Vám samotné moc líbí. Osobně mě chytlo za srdce, moře bylo pohádkové, lidé příjemní, v Plumeria Villas moc hezké ubytování. Moc jsme si s partnerem odpočinuli, jako dlouho ne. Obvykle jsme dost aktivní, neradi se válíme na pláži. Ale tentokrát jsme udělali výjimku, nikde jsme zbytečně nevýletovali, jeli jsme vlastně jen na Sand bank a pak jsme si užívali šnorchlu na vlastním reefu, to bylo každý den co objevovat.

Nádherně jsme si vyčistili hlavy, urovnali myšlenky, líbí se mi, že na takovémto místě má člověk čas si stanovit priority a přemýšlet nad tím, co je vlastně v životě důležité. Naše společnost se stále za něčím žene a na Maledivách najdete lidi, kteří nemají o našem konzumním životě potuchy a přijde mi, že jsou šťastnější. Abych zkrátila svůj román, opravdu se nám to moc líbilo.

Co se týče rezortu Adaaran Rannalhi, překvapilo mě, že tam bylo dost lidí. Tam náš ráj skončil, protože tam už bylo spousta bílých, tlustých Evropanů, kteří se přijeli nacpat hromadou jídla a pití :-D Bohužel, tam už je vidět zase ta část našeho života, kvůli které člověk chce odjet na dovolenou, kde si od všeho a ode všech odpočine. Samotný rezort byl v pořádku, ale jak říkám, Thinadhoo bylo bezkonkurenční.

Co se týče Vašich služeb, ty jsou na 1*, nemůžu říct jediné špatné slovo, spíš naopak, byla jsem moc spokojena. Delegát na Thinadhoo byl přítomen, byl to slovensky hovořící chlapík jménem William, a byl to velký sympaťák, tak nějak si představuji delegáta. :-) Říkal věci na rovinu, žádné naučené plky z internetu nebo průvodců, ale praktické, pravdivé věci, což by tak mělo být. Služby ubytování byly taktéž v pořádku, hotelový personál byl příjemný, strašně snaživý. Na obědy jsme chodili obvykle také do hotelu, neboť bistro bývalo v poledne zavřené, a to bylo vždy největší horko, tak jsme museli někam zalézt. Kluci ze Srí Lanky, kteří obsluhovali byli pomalejší, vždycky celý ten oběd trval tak 2 hodiny, protože se dlouho čekalo na objednání, zkrátka na všechno, :-D ale jelikož měl člověk dovolenou, vůbec mě to netrápilo, musí se to všechno brát v klidu, proto také jedeme z toho našeho zrychleného světa pryč. :-)

Letěli jsme s Emirates, takže naprosto bez problémů, mám tuto společnost velmi ráda, této jediné plus ČSA opravdu věřím na 100%. Chtělo by to Business Class, musím říct, že jsme se cítili trochu diskriminováni, protože lidé v Economic mají v letadle šílenou zimu, zatímco v Business mají teploučko, letištní salonek v Dubaji pro Economic nemá místa na spaní, jen na sezení, zatímco Businessáci mají samozřejmě top místa na prospání :-D to sem sice úplně nepatří, ale je to takový další poznatek. :-)

Každopádně, suma sumárum, vše šlo jako po drátkách, nestalo se nic nečekaného, počasí bylo nádherné, moře prostě pohádkové a budu na tuto dovolenou vzpomínat s láskou. :-)

Maledivy jsem doporučila svým nejlepším kamarádům, a samozřejmě i Vás, tak doufám, že aspoň jeden z nich se na Vás obrátí. :-) Za vše Vám ještě jednou děkuji, bylo to krásné a jsem si jistá, že pokud na Maledivy ještě vyrazíme, určitě to bude opět s Vámi. A jak říkám, opravdu Vás poctivě doporučuji, zasloužíte si to. Mějte se krásně a přeji Vám spoustu úspěchů, ať se Vám daří a hlavně, ať jsou Vaše služby stále stejně kvalitní. :-)

Karolína a Honza

Adaaran Club Rannalhi, Maledivy

OWH odpovídá: "Dobrý den Karolíno & Honzo, moc děkuji za super recenzi. Jsem moc ráda, že se vám líbilo. NJN, na těch "levnějších" resortech to bohužel bývá masovka z EU.

Já sama jsem se teď v poslední době několikrát zamýšlela nad tím, jestli o tom nenapíšu článek. Chápu, že ne každý má 70 000, 100 000 - 250 000 Kč a víc pro jednoho za týden, ale musím říct, že jsou to opravdu velké rozdíly. Třeba pobyt na novém resortu 4* až 4*+ je samozřejmě o dost dražší, ale není to tak masové.

Nejhorší jsou resorty All Inclusive, tam najdete tyhle "týpky" vždy. Je jedno jestli to jsou Maledivy nebo Egypt. Luxusní resorty mají většinou snídani nebo polopenzi, velmi málo plnou penzi a hrstka All Inclusive. Pracháči jsou většinou zvyklí na a la carte meníčko a hlavně něco hezkého na talíři. Je to o penězích a náročnosti.

Já sama, kdybych si měla vybrat dovolenou na Maledivách, po zkušenostech, které za 9 let mám, letěla bych poprvé, bych šla zaručeně do kombinace nějakého krásného lokálního ostrova jako je Thinadhoo a třeba Plumeria, byť už to také začíná být trošku masovka nebo Dhigurah a dalších pár ostrovů, které jsou hezké a je tam 4*ubytování, třeba na 5 nocí a pak bych si naordinovala 3 noci na luxusním resortu, a to buď nová 4* anebo 5*. Stálo by to dost, ale ten servis je na luxusních resortech prostě fantastický. Musela bych hodně dlouho šetřit, ale myslela bych si, že je to třeba poprvé a naposled.

Pokud bych se do Malediv zamilovala - příroda atd., jezdila bych na obydlené ostrovy a poté kombinovala s "levnějšími" resorty, třebas jenom kvůli tomu drinku na pláži a chvilky rozmazlování se.

Měla jsem už spoustu klientů, co dříve jezdili na luxusní resorty a jak jednou zkusili lokální ostrov, tak nám teď buď jezdí na lokály (nepijí alkohol anebo jim dovolená bez alkoholu nevadí), anebo kombinují lokály s pár dny na resortu tak, jak jsem psala výše.

Osobně miluju lokální ostrovy, ale také luxus na 5* resortech. Je to takový mix všeho. Poznání, dobrodružství, prostě tak i tak. Resorty mě ale vždy stačí tak max. na 3 noci. Déle už bych se tam nudila. Přijet, nafotit, opít se, spát, vystřízlivět a zase zpět na lokály. Asi o tom fakt ten článek napíšu. :-D Nějaký to pro a proti.

Ještě jednou moc děkuji za pochvalu a hlavně doporučení. Doporučení je to nejlepší, co může být. Třeba se někdy osobně potkáme u nás na Fehendhoo, až dokončíme tu naši malou residenci. Mějte se krásně a ať se vám daří

bottom of page