top of page

Krásná dovolená Fodhdhoo na Noonu atolu


Fodhdhoo na Noonu atolu na Maledivách.

Klient: Lucie & Erik; Praha

Termín: Březen 2019

Lokace: Sabba Beach Suite na Fodhdhoo na Noonu atolu

Lucie nám napsala: "Dobry den Luci, Rada bych vam podekovala za zprostredkovani zazitku v podobe navstevy Malediv. Cesta, ktera nebyla objednana pres vas byla v poradku i pres zacatecni problemy s letekama. Vse letelo na cas.

Po priletu na nas cekal na letisti v Male zamestnanec Sabba, ktery nas nasmeroval k dalsimu odbaveni na Ifuru. Vubec jsem necekala ze nas tam nekdo bude vitat. :-) Po priletu na ifuru na nas cekal dalsi zamestnanec Sabba, ktery nas dopravil k rychlo clunu a povypravel nejaky zajimavosti o ostrovech.

Po prijezdu lodi na ostruvek, nas uvital cely tym. Milo nam vypravel co a jak, co kde je a dovedl nas na recepci a pote nas ubytoval. Apartmanek byl malinky ale krasny a cisty. Kazdy den uklizeno a vse ciste.

Ostrov je krasny, priroda nadherna a zivot pod vodou fantasticky. Az na ty plasty ktery priplavou z jinych ostrovu (to je zkaza sveta. :-(( Plaz byla vzdy uklizena. Vsichni jsou tam vstricni a radi pomuzou. Za me krasna dovolena.

Jedine velke minus je jidlo. Na tom by tam mel nekdo zamakat, protoze tak suche porad stejne jidlo mi pripomnelo skolni jidlenu. Kdyz si clovek chtel objednat pizzu nebo cokoliv jineho z jidleniho listku tak bud to nebylo nebo nam obsluha rekla ze budeme cekat 2 hodiny. ;-(( K vyberu bud rybi / kureci polevka nebo malinty salatek a smazena ryze / nudle kazdy den nebylo uplne to za cim by se clovek chtel vratit. Jediny vecer ktery byl super byl Maledivsky. Je to hodne velka skoda. Nikdo necekal luxusni gastronomii ale ani ne “ hlad”.

Dalo se koupit v mistnim obchudku zelenina a ovoce a nejake mensi jidlo. S muzem jsem se shodla na navratu sem, ale kvuli strave priste vybereme nejspis jiny mistni ostrov. Jinak za nas krasna dovolena. A vam a vasemu tymu dekujeme moc."

Lucie

OWH, Lucie odpovídá: "Dobrý den Lucie, moc Vám děkuji za recenzi. Jsem moc ráda, že se Fodhdhoo líbilo. Já si ho zamilovala.

S jídlem je to na obydlených ostrovech a hlavně v menších penzionech pro našince většinou problém. Buď je to ostré nebo je výběr nedostačující. Na Maledivy se 99% potravin dováží a jejich doprava potravin na vzdálenější ostrovy není nijak snadná, ale hlavně je opravdu hodně nákladná. Základ maledivské kuchyně je v podstatě kokos, ryba, rýže a nudle.

Na Fodhdhoo a v Sabba jsem byla 4 dny a zdejší strava mi chutnala, i porce byly dost velké. V porovnání s ostatními penziony stejné kategorie je tento výběr standardem. Nicméně jsem s penzionem stravu konzultovala. Velikost porcí je na klientovi. Číšník se před každým jídlem hosta ptá, zda má velký nebo malý hlad a dle toho připraví i porci. Sabba se snaží jídlem neplýtvat. Opravdu hodně hubené slečně bude stačit porce jako pro vrabce a jídlo se vyhodí a větší pán by zase standardní porce nejraději dvě nebo více. Nicméně vše je na domluvě přímo v penzionu. Personál se vždy snaží vyjít vstříc.

Ještě jednou děkuji, že jste si vybrala nás, ať se daří a třeba někdy příště na viděnou."

Poznámka: Tento ostrov je opravdu nádherný a tak jsem ho zařadila do nového poznávacího okruhu.

bottom of page