top of page

Dovolená na Mövenpick Resort Kuredhivaru


Dusit Thani, Maledivy

Klient: Veronika, Martin a Martin (2 roky); ČR & SK

Termín: Únor / Březen 2020

Lokace: Resort Mövenpick Resort Kuredhivaru na Noonu atolu

Veronika nám napsala: "Dobrý den Luci, děkujeme opět za perfektní organizaci naší dovolené. Informace jsme dostali s dostatečným předstihem, vše bylo vysvětleno dokonale a dá se říct, že jsme na dovolenou odjížděli s klidným srdcem, protože jsme si byli jistí, že se o nás postaráte i v né úplně lehké době, kterou jsme tedy na Maledivách vůbec nevnímali a užívali si každý den našeho pobytu.

Výběr hotelu byl po osobní konzultaci dobrý. Na ostatních rezortech jsem nebyla, takže nemohu posoudit, ale vzhledem k omezenému výběru na poslední chvíli jste udělala maximum a tomu věřím. Zbytek už samozřejmě nesouvisí s Vámi ani Vaší organizací, ale ráda bych Vám k hotelu pár objektivních slov napsala.

Jak jste sama uvedla, nemůžete soudit něco, kde jste sama nebyla, ale osobní reference náročných klientů jste měla vynikající. Vaše delagátka, která byla ostatně taky příjemná a věnovala se nám dostatečně, tam měla na starost skupinu jiných Čechů a Slováků, kteří odjížděli asi 5dní po našem příjezdu a prý to byl už jejich 2. pobyt tam.

Nechci soudit ničí preference, ale pokud někdo bere trávení dovolené na Maledivách u hotelového bazénu a stačí mu vysedávat na baru, tak chápu, že je spokojený :-) Já mít tyto preference, jedu asi do Turecka nebo Egypta a vyšlo by to určitě levněji :-) My přijeli na Maledivy hlavně kvůli podmořskému světu, krásným plážím a příjemným lidem, dobrému a pestrému jídlu - mimochodem tak jsme to měli na Barose. Když bych to zhodnotila - Baros beru jako hotel 5*,s 5* službami, 5* jídlem, 4* ubytováním, nádherným podmořským světem, blízkost letiště... Opravdu těžko hledat chyby - snad jen málo místa před vilou.

Movenpick bych hodnotila jako lepší 4hvězdickový, který má 5hvězdickové ubytovaní (včetně pečlivého a pozorného majordoma), slušný podmořský svět (vím, že se toho s korály od 2016 dost změnilo, proto jsem nečekala Baros), s širokými plážemi, skvělou infrastrukturou, pro malé děti fenomenálním dětským koutkem (nejen vybavení, ale i personál), přístupem určitých zaměstnanců - číšníků i barmana v Latitude i Bodumas. Minus spatřuji v přístupu do moře - bez obuvi se tam prostě nedostanete - zvlášť v těch lagunách kolem watervil je strašně moc mrtvých korálu, které se vyplavují na břeh a tam je tedy velká vrstva, přes kterou se nedá bez bot přejít. Na druhé straně ostrova jsme se s tím setkali také. Jediné místo bez nánosů mrtvých korálů, bylo u restaurace Latitude a bazénu, jenže tam je zase strašně cítit nějaký septik či něco, co páchne...nepátrali jsem po tom, ale bylo to dost obtěžující. Obrovská škoda mi ovšem přišla toho, že v hlavní restauraci ONU Marche pracoval dost slabý personál. Na prvních 3-4 dnech se nás nikdo nezeptal ani zda nechceme čaj, kávu atd.. Na snídani se nám tam vršily talíře na stole a jediná jejich starost byla, aby si připravili stoly na večeři než aby se věnovali hostům. Co se týče ovoce, tak až ke konci našeho pobytu bylo k mání kvalitní mango, do té doby bud odmítali, že není a přitom ho tam měli, nebo vybírali ty gumové kusy, které dávali hostům a ty hezké si tam odkládali asi na džus... S ostatním ovocem až tak problém nebyl.Na snídani měli obrovský výběr všeho - od slaného, sladkého, fresh džusy atd.. To bylo skvělé. Stejná restaurace na večeři - stejný přístup číšníků, talíře jsme skladovali na boku, protože bychom se jinak ani nenajedli. Objednané pití bud přišlo za hodně dlouho a nebo vůbec.. Je pravda, že v tomto systému se jim asi all in vyplácí :-D

Co se týče příjezdu, byli jsme mile přijati a doprovozeni do naší vily butlerkou, která nám dala na sebe číslo a říkala, že se jí máme kdykoliv ozvat, že nám vše zařídí. Slíbila, že nám zařídí propojení tv na YouTube pro syna.. No nakonec jsem si zašla raději na recepci a vyřídila si to se strašně milou Tunisankou, která navíc mluvila francouzsky (já mluvím špatně anglicky), takže jsme to zvládli i bez ní. Paní nám celý pobyt nechyběla, Dolfin Cruise jsme si objednali sami. Asi 3 dny před odjezdem se zjevila u večere a strašně se začala zajímat jak se máme a zda pro nás může něco udělat.. no tak jsem ji nechali udělat rezervaci v restauraci Bodumas, kam jsme do té doby nechodili. Ta byla super, i co se týče jídla - fantastické, i obsluhy - maximálně pozorní.

Večer před odjezdem jsem se šla informovat na recepci jak to bude, kdy musíme opustit vilu atd.. Bylo mi vše sděleno a naše butlerka nám pak ještě vše přišla na večeři sdělit. Ráno nám pak oznámila, že se musíme už o 30 min dřív odstěhovat z vily, že se posouvá let. Vše bych chápala, ovšem když cestujete s 2 letým dítětem, snažíte se na letištích a čekacích místnostech být co nejméně. Takže pokud letadlo odlétalo v 13:50 a opustit vilu jsme museli už ve 13h, tak se šel přitel s malým ještě najíst, mezi tím, ja jsem dobalila, abychom měli vilu na 13h nachystanou. Butlerka už ve 12:40 byla v restauraci a dávala jim najevo, že už musí dojídat (akorát jim donesli jídlo)... Oni ji naštěstí ignorovali, protože hladový chlap a dítě je to nejhorší, co můžete v cestovaní zažít :-) Jiný pár ovšem odtáhla od jídla a ten pak sedel na recepci hodinu. No pro mně na vilu dorazila na 12:58 a odvezla mě na recepci, kde jsme tedy do 13:50 čekali na letadlo. Chápu, že museli uklidit a připravit vilu dalším hostům, na druhou stranu přijel 1 pár a odjíždělo nás 12.To jen na okraj :-)

No ale co mně jako mámu mrzelo nejvíc, bylo jídlo pro dítě. Na stránkách mají vychválené jak se zaměřují na zdravější jídlo pro děti a v restauracích Bodumas i Latitude máte možnost buď sendvič, pizzu, špagety bolognese, tortilu, mleté nugety s hranolkami no dohromady asi 5-6 jídel. To je tedy na oběd no a pokud chcete, aby měl po 12dnů i jiné jídlo, tak chodíte na večeři do Onu marché, kde v Kids korner ovšem dostanete bud hranolky s vysušenými nugetami nebo těstoviny s nějakou omáčkou -bez masa. Abych pravdu řekla, každý večer jsme hledali něco nepikantního v oddělení pro dospělé, protože krmit dítě hranolkami mi teda vůbec zdravé nepřijde a nechápu, který kuchař v dnešní době jim mohl takové dětské menu schválit. To jsem byla zklamaná asi nejvíc. To, že jídlo na Barose bylo fantastické, není třeba řešit, na Movenpicku bylo hodně orientované na asijské klienty a kromě salátů bylo vše pikantní (my máme sice rádi) ale po 12dnech se to asi přejí každému. Každopádně jemnými chutěmi se k Barosu Movenpick nemůže ani přiblížit (maximálně restaurace Bodumas). Jsou hodně orientovaní na kvantitu výběru, ale už méně na kvalitu.

Jak už jsem řekla paní Báčové, která z mých rozčarovaní byla překvapená, nepíšu to proto, že bychom byli kompletně nespokojení. My si to užili dostatečně. To co jsem vypíchla špatného je spíš na konzultaci s jejich manažerem, který by to měl mít více pod kontrolou - infrastrukturu mají skvělou, tak by byla škoda tu práci všech ostatních, co jim tvoří renomé zničit pár lidmi, kteří si myslí, že host je tam pro ně a ne, že oni jsou pro hosta.

Neříkám, že pojedeme hned příští rok, ale pokud ano, určitě oslovíme opět Vás :-) Přeji hodně pevné nervy v dnešní době plné omezení"

Veronika a spol :-)

OWH odpovídá: "Dobrý den Veroniko, moc Vám děkuji za vyčerpávající feedback. Moc si toho vážím, že jste našla čas a sepsala to. Jsem ráda, když se klienti podělí o zkušenosti, alespoň můžeme předat feedback dál ubytovacím kapacitám. Na Mövenpick Resort Kuredhivaru jsem měla jet na 2 noci, ale kvůli Covid-19 mě inspekci zrušili, tak příště. V rámci posledního pobytu na Maledivách jsem hodně cestovala po nových I starších resortech a musím říct, že je to dost bída všude. Opravdu dokonalé ostrovy stojí neskutečnou raketu. Mnoho resortů se chvástá tím, že jsou 5*, ale jsou maximálně dobré 4*. Co se mi za poslední dobu vážné líbilo bylo Vakkaru Maldives. Korály jsou bohužel mrtvé skoro všude, ale postupně rostou, snad zase nepřijde moc velké oteplení. Rybky jsou pořád. Nové resorty bývají první 2 roky v tzv. fázi pre-opening a mívají problém se zelení a pláží. Za to jsou ale mívají lepší cenu a mají punc toho, že jsou nové. S tím bývá spojen i trošku slabší personál, i když ono je dnes dost problém najít dobrý personál. Jak jsem psala výše, s ostrovy to začíná být velký problém. Chystám o tom článek hned, jak se vrátím. O erozi ostrovů a tvorbě uměláků. Ostrovy, které jsou dál občas mívají problém se zásobováním, vše se musí přivézt z Male lodí. Už se mě také stalo, že na 5* nebyla polovina z menu, a to to byla regulérní pěti hvězda. Jídlo dnes skoro všude vaří spíše asijské, protože je to levné. Odpady smrdí, pokud jsou špatně udělané nebo vyschlé. Na resortech jsou septiky. Co se týká odletů, tak hydroplány to tak bohužel mají. Minule jsem dostala check-out a seděla jsem 3 h. v recepci. Snad ten blázinec kolem COVID-19 přežijeme ve zdraví. Bude nám ctí pro Vás dovolenou připravit i v budoucnu. Budeme se těšit..."

Poznámka: Veronika s námi cestovala již podruhé. Recenze z první dovolené na resortu Baros Maldives.

bottom of page