top of page

Svatba na Dhigurah, pobyt v hotelu Dhiguveli Maldives a líbánky na resortu Grand Park Kodhipparu


Svatba Maledivy, Fehendhoo, Baa atol,

Klient: Markéta & Filip; Brno a Ústí nad Labem

Termín: Červen 2018

Lokace: Ocean Grand na Hulhumale, svatba a pobyt na Dhiguveli Maldives na Dhigurah a líbánky na resortu Grand Park Godhipparu 4,5*

Markéta & Filip nám napsali: "Dobrý den Lucie, moc bychom Vám chtěli poděkovat za zorganizování naší svatby a dovolené zároveň. Celý pobyt byl naprosto bez problémů, a i když nás v den svatby ráno postrašilo počasí, nakonec vše klaplo na jedničku i s dobrodružstvím na závěr, kdy jsme se vraceli zpět na lehce rozbouřeném moři :-D

Svatba na Dhiguveli Maldives, ostrov Dhigurah, Maledivy

Prvních 5 nocí jsme strávili na ostrově Dhigurah v novém hotelu Dhiguveli. Veškerý personál byl až dojemně ochotný a nic, co jsme si přáli, nebylo nemožné. Na hotelu byli včetně nás pouze dva pokoje obsazené, takže jsme většinou snídali i večeřeli sami. V ceně pobytu jsme měli pouze snídani, ale nakonec jsme na všechny večeře chodili do našeho hotelu, protože vařili výborně, měli jsme tam soukromí a romantiku s hvězdami nad hlavou a výhledem z terasy na moře.

Svatba na Dhiguveli Maldives, ostrov Dhigurah, Maledivy

Pokoj byl krásný, čistý, kolikrát nám sami od sebe uklidili i dvakrát denně, což určitě nebylo nutné. Veškeré služby byly absolutně nad očekávání a to ani nemluvím o svatbě, kterou nám chystali od rána snad všichni z hotelu. Bylo to pro nás překvapení, a ač nejsem žádná cíťa, tak jsem byla opravdu dojatá, jak moc to s námi prožívali a všechno zařídili. Obřad jsme měli na konci ostrova na sandbanku, kam jsme jeli loďkou. Oddával nás manažer hotelu Ahu, s kterým jsme se potkávali každý den a který pro nás vše organizoval. Byl neuvěřitelně milý a ochotný a proto jsme byli moc rádi, že je to právě on. Po obřadu jsme se fotili při západu slunce a poté nám ve svatebním altánu připravili stůl a večeři. Služby fotografa byly taky perfektní! Počítali jsme s tím, že to nebude tak profesionální práce jako třeba u nás, o to víc nás potěšilo, že fotky jsou opravdu parádní. Nevím, co víc bych ke svatbě napsala, protože slova na to nestačí, tak přikládám pár fotek a snad to z nich bude poznat, jak moc jsme si to užili.

Svatba na Dhiguveli Maldives, ostrov Dhigurah, Maledivy

Ostrov Dhigurah je větší, hned kousek od hotelu je bikiny pláž, která vede až na sandbank na konci ostrova. My chodili každý den až tam, protože to byla krásná vycházka, jak po pláži, tak i středem ostrova. Cesta nám zabrala tak 45min, ale určitě jsme to neviděli jako problém. První den jsme po cestě nepotkali jediného člověka, po pláži nikdo nechodí, takže tam jsme byli sami v podstatě vždycky. A sandbank je neuvěřitelná krása! Na ostrově je možné absolvovat několik výletů, ale vzhledem k svatbě, našemu krátkému pobytu a taky dva dny trošku horšímu počasí jsme se na žádný nevydali. To je asi jediné, co nás za celý pobyt trošku mrzí, že jsme neviděli žraloka obrovského. Ale v době našeho pobytu ho stejně žádná z lodí neviděla a šestý den už jsme se přesunuli do resortu na Kodhipparu, kde nakonec k našemu překvapení bylo i hezčí šnorchlování a viděli jsme tam jak žralůčky, kteří byli i kolem Dhigurahu, tak i rejnoky a chobotnici. Prý tam bývají k vidění i delfíni, ale na ty jsme neměli štěstí.

Ostrov Dhigurah, Maledivy

Šestý den jsme se tedy přesunuli rychlolodí na letiště do Maamigili a následně letadlem opět na Male a rychlolodí do resortu na Kodhipparu. Při loučení mi ukápla i slza, protože personál nám připravil opravdu nezapomenutelnou svatbu a byli jako naše rodina.

Na Kodhipparu jsme si splnili náš sen zažít pobyt ve vodní vile s bazénem a výhledem na moře a určitě na to budeme dlouho vzpomínat! V resortu jsme byli pouze tři noci, ale vzhledem k tomu, že ostrov je malinký a všechno bylo kousek, tak byly dny opravdu dlouhé a moc jsme si to tam užili. Byl to samozřejmě mnohem větší luxus, čemuž odpovídá i cena, což bylo na Dhigurahu vynahrazeno rodinnou atmosférou a dlouhou pláží. Myslím, že tahle kombinace byla ideální, kdy jsme si užili obojího a poznali, jak Maledivskou kulturu na lokálním ostrově, tak i luxus v resortu. I v resortu byl personál úžasný a velice ochotný. I když se to po nich jistě vyžadovalo, tak to rozhodně nevypadalo, že by to kohokoliv obtěžovalo nebo by se někdo přetvařoval. Maledivci prostě jsou pořád optimističtí a ochotní pro hosty udělat cokoliv. Pláže v resortu byly neuvěřitelně bílé a čisté, což byla jediná vada na kráse na lokálním ostrově. To je bohužel práce nás všech, že je všude spousta plastů a odpadků. Ale ani to tamní krásu a atmosféru nezkazilo, jen ten kontrast s resortem, kde pláž několikrát denně uklízí je znát. V resortu nám vyšlo parádní počasí, jídlo bylo neuvěřitelně výborný, což byl trošku problém, protože se člověk vždycky přežral…ale nešlo to jinak :-D Vila byla nádherná, bazén jak ten náš, tak i velký u baru úžasný. Byl tam poměrné velký výběr vodních sportů i výletů, ale to už byla trošku vyšší cenová relace a vyplatilo by se to určitě na lokálním ostrově, protože ceny v resortu jsou za vše mnohonásobně vyšší. Jeden den jsme si půjčili paddleboardy a to bylo moc fajn. V baru hrál každý večer DJ. Nedalo se tomu vytknout opravdu nic, snad jen že by tam byl člověk mnohem dýl!

Grand Park Kodhipparu, Maledivy

Co se týká delegáta, tak nebyl žádný problém, v podstatě jsme jej nepotřebovali. Přesuny mezi ostrovy byly bez problémů. Letecká přeprava jak na Maledivy, tak zpátky taky v pořádku. Třásli jsme se, aby dorazily zavazadla, ale všechno dopadlo dobře. Všichni Maledivci mluví výborně anglicky, líp jak my, takže absolutně nebyl problém se na čemkoliv domluvit.

Moc děkujeme za veškerou organizaci, rady a neustálé spojení i během dovolené Lucce a kolegovi! Celkově to byla dovolená, o které si člověk nechává zdát a teď už to budou sny v jasnějších barvách, když jsme měli štěstí to zažít. Děkujeme moc!"

Markéta a Filip


OWH odpovídá: "Moc děkujeme za krásnou recenzi. Jsem moc ráda, že se vám na mých oblíbených ostrovech líbilo a že kluci z Dhiguveli odvedli perfektní práci a připravili vám fantastickou svatbu. Velmi rádi jsme pro vás ubytování zajistili. Třeba někdy v budoucnu zase na viděnou."

bottom of page