top of page

Perfektní kombinace ostrova Gulhi a Thinadhoo


Tropic Tree, Maldives, Gulhi, Kaafu atol, Maledivy

Klient: Ivana, Hodonín, Termín: Listopad/Prosinec 2016, Lokace: Tropic Tree at Gulhi, Kaafu atol & Plumeria Maldives, Boutique at Thinadhoo, Vaavu atol

Ivana nám napsala: "Milá Lucie, dovolená se nám líbila, moře je krásné, šnorchlovali jsme oba, hotely, které jste nám doporučila byly pěkné, udělali jsme moc dobře, že jsme měli pobyt na jednom obydleném a jednom místními obyvateli skoro neobydleném ostrově, protože pokud bychom byli jenom na Plumerii, nevěděli bychom toho mnoho o životě místního obyvatelstva.

Personál obou hotelů byl ochotný, zvláště v Tropic Tree. Vy jste udělala maximum, co jste v podstatě pro nás udělat mohla. Měli jsme štěstí, že v Tropic Tree byl na studijní cestě profesor geografie z Univerzity Komenského v Bratislavě, takže jsme měli spoustu informací od něho. Pokoušel se místní obyvatele naučit, co dělat s odpadky, ale na jeho akci přišel 1 pracovník hotelu a z místních 800 obyvatel nikdo.

Taky nás dost překvapilo, že kuchař na Tropic Tree je cizinec, jeden ze dvou obsluh je rovněž cizinec, v místní loděnici pracují jenom cizinci, na resortu naproti jen 4-5 lidí, t.č. asi nikdo, protože mají prý málo turistů.

Ostrov je plný dětí, průměrný věk na Maledivách je údajně dle průvodce 18 let, u nás v ČR nad 40 let. Mají tam sice školu, ale práce tam vykonávají cizinci, doufejme, že se to spraví, už kvůli nim, protože výhled těch mladých lidí není jinak moc růžový.

Celkový dojem z dovolené byl však ovlivněn situací životního prostředí, házením všeho na hromadu a pálením, zvláště pak pálením plastových lahví, vysypáváním odpadků do moře, házením plechovek do moře při plavbě veřejným ferri místním obyvatelstvem, příšerným nepořádkem při procházce městem Male - kam se člověk podíval a úzkými uličkami s děsnou místní dopravou.

V neposlední řadě jsme docela podcenili celou cestu tam a zpět - cesta tam trvala od pondělí 10:30 h. dopoledne do středy 17:15 h. odpoledne (vč. stopu 18 h. v Dubaji), zpět to bylo o něco kratší, ale ty několikeré přestupy a přejezdy na ostrovy, zvládnout pak 6 hodinové ferri z Thinadhoo už nejsou pro nás.

Lucie, Doporučuji upravit popis v části, kde píšete, že než vysedneme z letadla, máme se natřít opalovacím krémem - do příručního zavazadla si nezapomeňte dát opalovací krém (max. 100 ml), jinak Vám ho vyhodí, nebo budete muset pokud do podpalubí jako my, pak už není příruční.

Dále když přiletíte letadlem do Male v 7:00 hod ráno, nechte se převézt ze severní části města do hotelu Beheeve, kde si dejte snídani nebo oběd, nechte kufry v hotelu a pak si běžte pěšky koupit lístek na trajekt na Gulhi, což má být těch 400m od hotelu. Lístky se začínají na odpolední plavbu prodávat v 9:30 hodin. Dříve Vám ho neprodají, takže čekáte zbytečně na Vilinglii Terminálu s kufry 1,5 hodiny, navíc hladoví.

Příp. dotazy k dopravě v Dubaji: Dubaj - letiště - terminál č. 2, kam létá FlyDubaj. U východu z terminálu č. 2 je obchod - At your services. Tam si kupte lístek na místní dopravu v Dubaji, platili jsme 25 AED/osobu a vystačilo nám to na celý den (18 hodinový stop). Autobusem č. 43 se dopravíte na terminál č. 1, kde se nachází úschovna zavazadel, na terminálu 2 úschovna není. Z terminálu 1 jezdí do města metro. V autobusech i při vchodu do metra to funguje stejně. Přiložíte koupenou kartu k čipovací jednotce - na spodní část a tím si označíte nástup do dopravního prostředku. Při výstupu z autobusu a na východu z metra učiníte totéž, tím se Vám odečte částka, kterou jste projeli. Zároveň uvidíte, kolik vám na kartě zůstává peněz.

Lucie, zdravím a s mým komentářem naložte dle potřeby. Ať se Vám daří, děkujeme."

Ivana

Plumeria Maldives, Boutique, Thinadhoo, Vaavu atol, Maledivy

OWH odpovídá: "Moc děkujeme za obsáhlou recenzi. Na Maledivách pracuje spousta Bangladéšanu, Srí Lančanů, Indu a dalších Asiatů. To je normální. Je to na hotelu, jak se k tomu postaví. O odpadcích škoda mluvit. Už jsem na tohle téma vyčerpaná. :-( Je to ale lepší a lepší. O Beehive hotelu v našem itineráři píšeme. Každopádně jsem ráda, že se Vám líbilo.

bottom of page